JUŽNI VETAR: Glumca optužili za krađu miliona!

Autor:

Reditelj je podneo krivičnu prijavu protiv producenta i saradnika na filmu.

0
A- A A+

Producent "Korena" i glumac Goran Šušljik, navodno je falsifikovao fakture i ugovore za film "Južni vetar", a reditelj Miloš Avramović podneo je krivičnu prijavu protiv poslovnog partnera zbog prevare u okviru koje je prisvojio više od osam miliona dinara, tvrdi "Kurir".

Taj novac je bio namenjen za realizaciju projekta i bio je dodeljen za snimanje "Južnog vetra" od strane Filmskog centra Srbije.

Cela prevara je, piše "Kurir", otkrivena kada je Avramović preko svoje firma "Režim" od Šušljikove firme "Eye to eye", zatražio da mu prenese preostala novčana sredstva koja su dobijena od FCS-a, a koja nisu potrošena na snimanje filma. Tada je saznao da je Šušljik preko svoje firme opravdao skoro celokupan iznos dobijenog novca.

Reditelj je potom dostavio dokaze i krivičnu prijavu protiv Šušljika Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. U prijavi se vidi da je glumac navodno FCS-u ispostavljao falsifikovane fakture i fiktivno sačinjene ugovore sa nekoliko firmi kako bi njima opravdao i neutrošeno deo novca namenjenog za film "Južni vetar".

"Južni vetar" ide u Japan i Kinu! (VIDEO)

Krivična prijava podneta je protiv privrednog društva za proizvodnju, produkciju i usluge "Eye to eye", kao i protiv vlasnika Gorana Šušljika, jer postoji osnovana sumnja da je u uračunljivom stanju, svestan da je takvo ponašanje zabranjeno, u više navrata falsifikovao sa raznim firmama.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, Šušljik je dostavljanjem ovih lažnih dokaza FCS-u stekao protivpravnu imovinsku korist.

Avramović je za "Kurir" potvrdio da je podneo krivičnu prijavu protiv Šušljika i njegove firme, ali nije želeo da komentariše ovaj slučaj dok traje sudski postupak.

Sve vijesti