"Bezbjednost i stabilnost preduslov ekonomskog razvoja"

Autor:

Bezbjednost i stabilnost zemalja Zapadnog Balkana predstavljaju glavni preduslov za kontinuirani razvoj privrede i ekonomske djelatnosti, kao i neraskidivi dio demokratskog razvoja društava, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

0
A- A A+
Predrag Bošković Boskovic bošković Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  On je na konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, govorio o uticaju članstva Crne Gore u NATO-u na razvoj nacionalnih ekonomskih tokova i stabilnost i prosperitet regiona.

Bošković je na konferenciji, koja je održana pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja jugoistočne Evrope (SEEBDN), rekao i da je važna valorizacija nacionalnih resursa koji doprinose ostvarenju ključnih strateških ciljeva.

On je kazao da je Vlada napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi, kroz pažljivo praćenje ekonomskih tokova i sprovođenje kvalitetne ekonomske politike na nacionalnom nivou.

Bošković je apostrofirao značaj evroatlantskih integracija zemalja Zapadnog Balkana u obezbjeđivanju trajnog mira i ekonomskog prosperiteta na tom prostoru.

On je dodao da je neophodno obezbijediti kvalitetnu i sveobuhvatnu saradnju zemalja jugoistočne Evrope, kao i adekvatno sprovođenje obaveza koje proizilaze iz procesa pristupanja Evropskoj uniiji.

Konferencija je okupila istaknute ličnosti iz oblasti ekonomije, diplomatije i politike zemalja jugoistočne Evrope, kao i predstavnike strateških partnera iz Austrije i Njemačke, s ciljem umrežavanja donosioca odluka i razmatranja unaprjeđenja njihovog uticaja na poslovnu zajednicu.

Mreža SEEBDN osnovana je u Beču kao nezavisna poslovna asocijacija istaknutih preduzetnika i diplomata iz zemalja jugoistočne Evrope, Njemačke i Austrije.

Sve vijesti