"Političke borbe voditi u parlamentu"

Autor:

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović je sinoć razgovarao sa Gunterom Krihbaumom, predsjednikom Odbora za EU poslove u njemačkom Bundestagu.

"Političke borbe voditi u parlamentu" Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Krihbaum  je ocijenio da su odnosi između dvije zemlje odlični i prenio spremnost za nastavak tijesne saradnje u pristupnim pregovorima, naročito kada riječ o Odboru za EU poslove, kojim predsjedava i koji ima važnu ulogu u praćenju pregovaračkog procesa zemalja kandidata.

Istovremeno je, kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, odao priznanje Crnoj Gori za ukupan progres koji je do sada ostvarila, posebno potencirajući konstruktivnu ulogu naše zemlje u regionu u jačanju dobrosusjedske politike i saradnje.

“Govoreći o aktuelnim kretanjima u regionu i Crnoj Gori, Krihbaum je naglasio značaj i ulogu Parlamenta, rekavši da političke borbe treba voditi u Parlamentu”, navodi se u saopštenju.

Milo Đukanović Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Đukanović je detaljnije upoznao sagovornika o najvažnijim unutrašnjim pitanjima, apostrofirajući da u fokusu Crne Gore ostaju uspješan nastavak ekonomskog rasta, s jedne, i procesa evropskih integracija, s druge strane, što, u oba slučaja, podrazumijeva i odgovarajuće rezultate u oblasti vladavine prava.

“Predsjednik je prenio očekivanje da će u najskorije vrijeme biti otvoreno i poslednje pregovaračko poglavlje 8, iako u procesu pristupanja nismo opterećeni rokovima”, zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti