Klinka došla pravo niotkuda i pokorila Indijan Vels

Autor:

Osamnaestogodišnja Bjanka Andresku napravila senzaciju i sa "vajld" kartom osvojila titulu u Indijan Velsu

Klinka došla pravo niotkuda i pokorila Indijan Vels Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Bjanka Andresku ostvarila je najveći uspeh u karijeri, pošto je u finalu prestižnog turnira u Indijan Velsu osvojila pehar.

Mlada Kanađanka, poreklom iz Rumunije, u finalnom meču savladala je Anđelik Kerber (6:4, 3:6, 6:4) i dokopala se najvrednijeg trofeja.

Andresku je tako postala prva teniserka koja je u kalifornijskoj pustinji podigla pehar kao igračica koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora, nakon što je to pre dve decenije za rukom pošlo velikoj Sereni Vilijams.

"Bila sam u 'zoni' na svakom meču. Mada je bilo uspona i padova. Ali tenis nije savršen sport... Ovo mi znači sve u životu", poručila je 18-godišnja Andresku posle osvajanja titule.

Izvor: Youtube/WTA

Andresku je u finalnom meču uspela posle izgubljenog drugog seta i brejka iskusnije Kerber u trećem setu (3:2) da napravi preokret, uprkos tome što je osećala veliki umor i požalila se na bolove u nogama.

Povela je 5:3, a onda nije uspela da iskoristi tri meč lopte na svoj servis. Kada se činilo da bi bivša broj jedan mogla da se vrati, mlada Kanađanka je zablistala i brejkom stigla do najvećeg uspeha u karijeri.

"Nadam se da će ovaj trijumf biti inspiracija za sve mlade sportiste. Ako sanjate velike snove i naporno radite, moguće je napraviti mnogo toga. Ovaj trenutak je postao realnost i osećaj je fenomenalan", rekla je mlada igračica po dobijanju pehara, zahvalivši se i Anđelik Kerber jer je ona za sve tesniserke koje dolaze "veliki šampion i inspiracija".

Ona je tako nasledila Naomi Osaku, koja je prošle godine takođe iznenadila u Indijan Velsu osvajanjem titule.

"Ovo je bila luda vožnja. Prava priča o Pepeljugi. Naomi je to uradila prošle godine, a sada sam ja upisala svoje ime pored toliko velikih šampiona. Stvarno neverovatno", navela je Andresku.

Bjanka Vanesa Andresku, rođena 16. juna 2000. godine, nakon uspeha u Indijan Velsu napredovala je za 36 mesta i od danas je zvanično 24. teniserka sveta.

Nastavlja da sanja širom otvorenih očiju, jer je godinu započela na 178. poziciji WTA liste.

Tagovi:
Sve vijesti