Najlakši i najbrži način da se dođe do 5G telefona

Autor:

Prisloni se dodatak - i eto 5G telefona u par sekundi!

Najlakši i najbrži način da se dođe do 5G telefona Foto: MONDO portal / Marko Čavić Motorola Moto Z3 bez (levo) i sa Moto 5G dodatkom (desno).

Kod nas 5G mreže nećemo vidjeti još neko vrijeme, ali to nas ne sprečava da pratimo 5G razvoj u drugim zemljama, koje su odavno najavile uvođenje tog novog mobilnog standarda. Na nedavno završenom MWC-u u Barseloni sve je bilo u znaku 5G telefona, a nove su najavili gotovo svi proizvođači. Ipak, ispostavlja se da je samo Motorola spremna i to ne s prvim mobilnim telefonom, nego s prvim Moto 5G modom, koji je stigao u prodaju.

Cijena moda je na američkoj mreži Verizon 50 dolara za postojeće vlasnike Moto Z podržanih telefona, a Moto 5G mod će biti u slobodnoj prodaji i za sve druge vlasnike kompatibilnih Moto Z telefona po cijeni od 350 dolara.

Mod je prilično težak i velik, ali i skida se i kači u sekundi i dolazi sa dodatnom baterijom od 2.000 mAh i posebnim USB Type-C priključkom, kako bi baterija, odnosno 5G mod mogao da se puni odvojeno od telefona. S obzirom na to da može lako da se isključi (ili skine) kad 5G mreža nije neophodna težina moda neće biti velika prepreka za nošenje, osim kad korisniku zatreba kao dodatna baterija, što je opet zgodnije, nego klasični mobilni punjači sa žicom.

Moto Mod 5G biće dostupan i na drugim tržištima, kako se 5G mreže budu razvijale i sigurno će i tada biti jedan od najbržih i najlakših načina da se bez preskupog dodatnog ulaganja korisnik zakači na 5G mrežu. Recimo, samo u SAD će do kraja 2019. godine 5G mreže samo Verizon mreže biti dostupne u preko 30 država.

Koliko je lako napraviti od običnog - 5G telefon pogledajte u našem vrlo kratkom videu, koji smo napravili tokom posete Motorola štandu na MWC sajmu u Barseloni.

Ako želite da saznate više pojedinosti o Moto 5G modu - evo ih!

Izvor: Motorola US

Sve vijesti