Podrška Bugarske evropskom putu Crne Gore

Autor:

Bugarska će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu evropskih integracija, poručeno je na sastanku ambasadorke te države u Podogorici, Meglene Plugčijeve Aleksandrove sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem.

Podrška Bugarske evropskom putu Crne Gore Foto: MONDO/Goran Sivački

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, na sastanku je ocijenjeno da posvećenost u razmjeni iskustva iz procesa pristupanja dodatno učvršćuje odnose dvije države.

Nuhodžić je kazao da je iskustvo Bugarske u nastavku puta ka Evropskoj uniji važno i podsticajno za dalji napredak ka ispunjenju strateških ciljeva države.

Kako su rekli iz MUP-a, sastanak je bio prilika i da Nuhodžić bliže upozna ambasadorku sa aktivnostima Ministarstva naročito u dijelu nadležnosti iz pregovaračkog poglavlja 24, kao i da se sagovornici osvrnu na dosadašnju saradnju dva resora unutrašnjih poslova i policije.

"Zajednički je ocijenjeno da je kvalitet dosadašnjih odnosa bio na visokom nivou projekte i kao i u dijelu bilateralne saradnje policije i sektora vanrednih situacija", navodi se u saoptšenju.

Plugčijeva je rekla da je spremna da se kroz nove aktivnosti dodatno unaprijedi saradnja u oblasti bezbjednosti i civilne zaštite i iskazala uvjerenje da će temelji saradnje postavljeni u prethodnom periodu biti dobar osnov za nastavak i unapređenje odnosa dvije države.

Sve vijesti