Davor Dragičević dočekao kovčeg sa telom sina

Autor:

Posmrtni ostaci tragično stradalog mladića Davida Dragičevića prevezeni su danas iz Banjaluke u austrijski grad Viner Nojštat, gde će ponovo biti sahranjeni.

0
A- A A+
Davor Dragičević Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk


Kovčeg sa Davidovim posmrtnim ostacima dočekao je njegov otac, Davor Dragičević.

To je prvo pojavljivanje Davora Dragičevića od kako je krajem decembra napustio Banjaluku.

On je u Banjaluci prošle godine predvodio proteste pod nazivom "Pravda za Davida", a nestao je iz grada nakon što je za njim raspisana poternica.

Davor već godinu dana traži istinu o smrti svog sina, optužujući visoke predstavnike vlasti u Republici Srpskoj za prikrivanje ubica. Odmah posle misteriozne smrti Davida Dragičevića oformljen je i pokret "Pravda za Davida" i organizovani su protesti u Banjaluci, sa zahtevom da se istina o njegovoj smrti obelodani.

On je večeras, čekajući kovčeg, izjavio za televiziju N1, ne navodeći nikakve dokaze, da je ''Milorad Dodik poslao jednog ubicu i ovde'' i najavio drugi vid borbe za, kako je naveo, istinu i pravdu.

Davor Dragičević je, takođe, ponovio optužbe na račun najviših zvaničnika Republike Srpske, za koje on tvrdi da su direktno odgovorni za smrt njegovog sina, koja je nerazjašnjena i nakon godinu dana.

David je nestao 18. marta prošle godine, a njegovo telo pronađeno je u reci Crkvena na ušću u Vrbas 24. marta.

Članovi grupe "Pravda za Davida" ispratili su ranije tokom dana iz Banjaluke posmrtne ostatke Davida Dragičevića koji su, na zahtev porodice, ekshumirani pre dva dana kako bi bili preneti i sahranjeni u Austriji.

Ispraćaj Davidovog tela: "Pravda", pesnice, pesma

Tagovi:
Sve vijesti