Federer: Osvojio sam 100 titula, a pamti se samo 20

Autor:

Švajcarac sada ima samo devet pehara manje od Džimija Konorsa, najtrofejnijeg igrača u istoriji, ali ne mari za obaranje rekorda

Federer: Osvojio sam 100 titula, a pamti se samo 20 Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Rodžer Federer u Indijan Velsu juri, rekordni šesti pehar tog mastersa i 101. na ATP turnirima u karijeri.

Nedavno na turniru u Dubaiju stigao je do jubilarnog stotog.

Za njega veoma važnog, a za ostale...

"Većina se sjeća samo mojih 20 titula na grend slemovima, ali ja sam igrao mnogo tenisa i između tih najvećih turnira. Ja dobro pamtitim i 80 ostalih koje sam osvojio i mnogo finala koje sam izgubio u karijeri", rekao je Švajcarac.

A gubio ih je dosta tokom prethodnih 20 godina profesionalnog bavljena tenisom.

"Izgubio sam više od 50 finalnih mečeva, i to je ono što ja vidim. Bilo je tu mnogo duela, trčanja i velika je privilegija što posle svega i dalje igram na vrhunskom nivou", rekao je Federer.

Ispred Federera sada je još samo Džimi Konors, koji je tokom karijere osvojio 109 trofeja.

Ali Švajcarac ne želi da juri taj rekord.

"Živimo u doba kada svi rekordi moraju da budu oboreni. Ali ja ne razmišljam tako. Srećan sam što sam zdrav, što imam sjajan tim uz sebe, divnu porodicu, veliku podršku dugi niz godina za koju nemam dovoljno načina da se zahvalim. Napravio sam već neke velike stvari, kao što je i osvajanje jubilarnog 100. ATP pehara, ali stvarno nisam ovdje kako bih potukao sve rekorde. Džimi je napravio stvarno nevjerovatno dostignuće i trebalo bi da bude veoma ponosan na to", napomenuo je Federer.

On je u finalu turnira u Dubaiju, kada je osvojio 100. pehar pobedio Stefanosa Cicipasa.

"Ponosan sam na mnogo stvari u tenisu. I to što sam igrao za titulu protiv mladog igrača, koji je budućnosti ove igre. I u tome je ljepota tenisa i uživao sam, i zato, da budemo pošteni, nije sve u tome da se samo ruše rekordi", rekao je jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Tagovi:
Sve vijesti