ŽENEVA 2019: "Najveći" je Automobilska ličnost godine

Autor:

"Automobilskom biznisu su potrebni talentovani, harizmatični individualci koji znaju da "promene igru", a veliki Serđo Markione je bio baš takav."

0
A- A A+
serđo markione Foto: Guliver/Getty Images/Dan Istitene

Više od 80 svetskih novinara, koji sačinjavaju žiri Svetskog automobila godine, proglasilo je Serđa Markionea za Automobilsku ličnost 2019. godine.

Nažalost, ova nagrada je legendarnom šefu Fijata dodeljena posthumno, jer je Markione preminuo sredinom prošle godine.

Osim što je bio na čelu Fijata, Markione je bio i glavnokomandujući grupacije Fijat Krajsler Automobili, kao i Ferarija.

Po ovome ćemo pamtiti Serđa Markionea

U ime Merkionea, priznanje je na štandu FCA primio njegov naslednik Majk Menli.

"Markione je bio čovek koji je bez pompe i buke vodio kompaniju 14 godina i stvorio tim koji nastavlja njegovim stopama", izjavio je tom prilikom Menli.

Markione je Automobilska ličnost godine zbog uspešnog vođenja dve regionalne kompanije, koje je spojio u profitabilnu globalnu grupaciju.

Pored toga, pretvorio je i Ferari u veoma uspešan, zaseban biznis i na taj način mu obezbedio sigurnu budućnost. Neposredno pred smrt, Markione je definisao novi petogodišnji plan kako bi se uspešno poslovanje nastavilo.

Njegov odlazak je ogroman udarac za globalnu autoindustriju. Automobilskom biznisu su potrebni talentovani, harizmatični individualci koji znaju da "promene igru", a veliki Serđo Markione je bio baš takav, navodi se u saopštenju koje je izdao organizator priznanja za Svetski automobil godine.


Tagovi:
Sve vijesti