Izuzetno značajna saradnja sa Lufthansom

Autor:

Uspostavljanje saradnje Lufthanse sa Aerodromima Crne Gore izuzetno je značajna za državu, pri čemu prodaja karata za letove ide jako dobro, saopštili su predstavnici njemačke avio-kompanije prilikom obilaska Aerodroma Tivat.

Izuzetno značajna saradnja sa Lufthansom Foto: INFOBIRO

Predstavnici Lufthansa grupe su tokom sastanka sa izvršnim direktorom Aerodroma Crne Gore, Danilom Orlandićem, naveli značaj uspostavljanja saradnje, a posebno su bili impresionirani Terminalom 2 Aerodroma Tivat, koji je otvoren u decembru.

Oni su naveli da prodaja karata za letove Minhen-Tivat i Frankfurt-Tivat ide jako dobro, prenosi Info biro.

Lufthansa će letjeti za Minhen i Frankfurt jednom sedmično. Prvi let iz Minhena u Tivat obaviće se 13. aprila, a iz Frankfurta dan kasnije.

Generalni menadžer Lufthansa grupe za region, Bernhard Vodl, kazao je da sa tim letovima nude nove mogućnosti i veze prema udaljenim destinacijama kao što su Njujork, London, Majami i Los Anđeles.

“Sada će biti moguće sve ove destinacije povezati sa Tivtom i to je veliko poboljšanje za sve putnike iz Crne Gore. Takođe primjećujemo i povećanje tražnje iz Njemačke tako da je zadovoljstvo vidjeti da su letovi već rezervisani”, rekao je Vodl.

On je naveo da je aerodrom bio veoma mali, kada je ranije dolazio.

“Nijesu se vidjeli počeci radova. Ovog puta sam veoma impresioniran jer sam vidio potpuno nov i funkcionalni terminal 2", naveo je Vodl.

Orlandić je kazao da je za Crnu Goru jako bitno što će polovinom aprila krenuti prvi letovi iz Tivta ka Frankfurtu i Minhenu.

"To je za nas jako bitno, a mislim da je dobra stvar i za cijelu državu, jer Lufthansa je po važnosti u avio svijetu sedma kompanija, a prva u Evropi. Ona ima preko 700 aviona i dovoljno je da se u njihovom in flight magazinu čuje za ime Crne Gore i Opštine Tivat”, kazao je Orlandić.

On je naveo da su operativni timovi Lufthanse prethodnih dana kontrolisali Aerodrom Tivat.

“Imamo određene zahtjeve koje ćemo apsolutno ispoštovati. To je još jedna potvrda da su i Aerodrom Tivat i Aerodromi Crne Gore na izuzetno visokom nivou što se tiče operativnih mogućnosti”, ocijenio je Orlandić.