Baraninu 8 godina zbog “gaženja” sugrađanina!

Milan Pupović osuđen je na osam godina zatvora jer je 1. novembra 2016. godine na šetalištu u Baru automobilom udario Milana Škerovića koji je deset dana kasnije preminuo od zadobijenih povreda.

Baraninu 8 godina zbog “gaženja” sugrađanina! Foto: MONDO

Sudija Višeg suda Predrag Tabaš nije prihvatio kvalifikaciju tužilaštva kojom se Pupović optužuje za ubistvo već je sud našao da se radi o krivičnom djelu nanošenje teških tjelesnih povreda, piše Pobjeda.

U presudi se navodi da “imajući u vidu ponašanje okrivljenog u vrijeme izvršenja krivičnog djela, sud je utvrdio dinamiku događaja, iz koje proizilazi da subjektivne radnje optuženog nijesu bile usmjerene na lišenje života oštećenog Škerovića, već da ga tjelesno povrijedi”.


Sudija Tabaš je naveo da je “optuženi pritom imao svijest da može doći do smrtnog ishoda, ali je olako držao da do smrti neće doći”.

U presudi se konstatuje da je sud na osnovu činjenične građe nesumnjivo utvrdio da je optuženi Pupović novembra 2016. godine na Šetalištu kralja Nikole u Baru ispred lokala Barka nakon konflikta sa svjedokom Vasilijem Boškovićem sjeo u svoje vozilo, kretao se naprijed-nazad i nasrtao na Boškovića koji se nalazio na šetalištu.

Zatim je naglo usmjerio vozilo, brzinom ne manjom od 27 kilometara na sat u pravcu Škerovića.

“Škerović je prednjim dijelom vozila udario Škerovića u obje potkoljenice, nabacivši njegovo tijelo na auto, a zatim ga odbacio. Škerović je pao na asfaltnu podlogu i udario glavom zadobivši prelom kostiju lobanje”,  kazao je Tabaš, prenosi Pobjeda.

UZNEMIRUJUĆE: Objavljen snimak gaženja Škerovića

Sve vijesti