"Uhvati film Montenegro" u Kotoru

Autor:

Prvi Internacionalni filmski festival "Uhvati film Montenegro" održava se 5. i 6. marta u Kotoru.

"Uhvati film Montenegro" u Kotoru Foto: “Uhvati film Montenegro”

Festival organizuje nevladino udruženje Art 365 u partnerstvu sa UMHCG i uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Kotor.

Festival su podržali i Kulturni centar Nikola Djurković Kotor, Kulturni centar Novi Sad, kao i partnerske organizacije iz regiona KAO Parnas Novi Sad, Udruga Spirit Rijeka i HO Partner Banja Luka.

"Filmski festival “Uhvati film” dio je regionalne mreže “Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“, koji se proteklih 16 godina održava u Novom Sadu, Rijeci i Banja Luci, a od ove godine i u Crnoj Gori", saopštili su organizatori.

Na festivalu će biti prikazano 16 filmova iz 13 zemalja (Japan, Italija, Argentina, Španija, Slovenija, Hrvatska, Turska, Rusija, Njemačka, Srbija) .

Japanski kratki film WHEELCHAIR DANCER otvara prvi filmski festival "Uhvati film" Montenegro Kotor.

Projekcijama prethode Panel diskusije o participaciji OSI u kulturi, o pristupačnosti institucijama, ali i sadržajima, kao i na koji način se OSI prikazuju u filmovima i u medijima..

Svečano otvaranje Festivala,projekcije filmova i diskusije planirane su u utorak 5. marta u 16 sati ( Kino Boka, Pjaca od Kina-Stari grad), kao i 6. marta u 12 sati.

Sve vijesti