CG spremna na suorganizaciju SP u rukometu

Autor:

Crna Gora je spremna na suorganizaciju Svjetskog rukomentnog prvenstva za žene 2022. godine, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Vlade Duška Markovića sa predsjednikom Evropske rukometne federacije (EHF) Mihaelom Vidererom.

CG spremna na suorganizaciju SP u rukometu Foto: Vlada Crne Gore

Na sastanku, na kome se razgovaralo o Svjetskom rukomentnom prvenstvu za žene koje bi trebalo da bude održano 2022. godine u tri države – Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji, premijer Duško Marković je upoznao gosta i sa strateškim politikama Vlade, među kojima je jedna od najznačajnijih dalji razvoj sporta uz afirmaciju vrhunskih sportista i njihovih rezultata kao i unapređenje sportske infrastrukture širom zemlje, navodi se u saopštenju.

Zaključeno je da je Crna Gora u sklopu dalje podrške vrhunskom sportu i promociji države preduzela adekvatne korake na organizaciji ovog takmičenja uz dragocjenu podršku Evropske rukometne federacije.

U tom kontekstu bilo je riječi i o potrebi da u Glavnom gradu bude izgrađena multifunkcionalna sala za sportove, ali i održavanje koncerata i druge namjene.

"Novi objekat predstavljao bi važnu kariku u daljem afirmisanju sporta, ali i važan dodatni sadržaj u turističkoj ponudi Crne Gore i Glavnog grada, o čemu će odluka biti donijeta na osnovu adekvatnih analiza Ministarstva sporta i mladih i drugih nadležnih organa", navodi se u saopštenju.

Iz Vlade je saopšteno da su sastanku prisustvovali ministar sporta i mladih Nikola Janović, potpredsjednik Evropske rukometne federacije Predrag Bošković i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Sve vijesti