Otmičaru dede Jelene Đoković 10 godina zatvora

Autor:

Branislav Matić (37) osuđen je danas na 10 godina zatvora zbog otmice Milosava Radisavljevića (81), dede Jelene Đoković, koja se dogodila u julu prošle godine u Ljigu, objavili su beogradski mediji.

0
A- A A+
novak đoković, jelena đoković, novak i jelena, đokovići Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Presuda je doneta pred Višim sudom u Valjevu, a drugooptuženi Dragan Jerinić oslobođen je optužbi.

Matić i Jerinić su optuženi da su oteli Radisavljevića, vezali ga za banderu u njivi i telefonom tražili otkup od familije supruge tenisera Novaka Đokovića.

Radisavljević je pronađen u kukuruzištu vezan lisicima za betonsku banderu odakle je dozivao u pomoć, a pronašao ga je direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić.

OTELI DEDU JELENE ĐOKOVIĆ! (VIDEO)

Otmičar je tražio milion evra za otkup, a ideju da otme dedu Đokovićeve supruge dobio je tokom izdržavanja prethodne kazne od pet godina zatvora zbog razbojništva.

Uhapšen osumnjičeni otmičar dede Jelene Đoković

Matić je u zatvoru gledao jednu emisiju u kojoj je gostovala Jelena Đoković i koja je, između ostalog, pričala o svom dedi.

Radosavljević je ispričao policiji da su u njegovu kuću ušla dvojica maskiranih razbojnika koji su mu iz novčanika uzeli oko 26.000 dinara i mobilni telefon, a zatim ga izveli iz kuće i vezali za dalekovod koji se nalazi u blizini.

Matić je od ranije poznat istražnim organima, a osuđivan je na ukupno 14 godina zatvora zbog razbojništva, teških krađa i nedozovljenog posedovanja oružja.

Tagovi:
Sve vijesti