Konkurs za mlade pisce: Vrijeme (bez) utopije

Autor:

Regionalna mreža uputila poziv autorima od 18 do 28 godina.

Konkurs za mlade pisce: Vrijeme (bez) utopije Foto: Guliver/Getty Images/Peshkova

U okviru projekta „Vrijeme (bez) utopije. Mreža mladih pisaca“, koji okuplja novinare, pisce, kulturne institucije i katedre za germanistiku Univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke, Rusije i Srbije, raspisan je konkurs kojim se pozivaju mladi autori između 18 i 28 godina iz Crne Gore, koji imaju barem jedan objavljen rad u književnom časopisu ili zborniku, da pošalju kratku priču ili pjesmu maksimalne dužine do pet strana, na zadatu temu: „Vrijeme (bez) utopije“, uz kratku biografiju.

Odabrani tekstovi će biti prevedeni na njemački i objavljeni u dvojezičnoj publikaciji mladih pisaca iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke, Rusije i Srbije. Predstavljanje knjige planirano je u Berlinu, u saradnji ambasada ovih zemalja.

Radove treba slati do 19. aprila 2019. do ponoći, na email adrese: vrijemebezutopijemne@gmail.com i zeljana.tunic@forum-rmks.com (obavezno na obje adrese).

Izabrani autori će do sredine maja dobiti potvrdan odgovor.

Detaljnije o projektu možete vidjeti na stranici Foruma za religiju, medije i kulturu sjećanja: http://forum-rmks.com/sr_RS/tekuci/

Projekat je nastao na inicijativu katedre za slavistiku Univerziteta u Jeni i ima za za cilj da stvori mrežu gdje će se povezivati mladi pisci i studenti filologije iz regija koje su obuhvaćene intezivnim društvenim previranjima i promjenama, gdje postoji snažna potreba za refleksijom vremena u kojem/u kojima živimo.

Sve vijesti