Identifikovan švercer 35 kilograma marihuane

Autor:

Uprava policija saopštila da je identifikovano lice osumnjičeno da je prokrijumčarilo i prevozilo 34,8 kg marihuane.

Identifikovan švercer 35 kilograma marihuane Foto: Uprava policije

Za šverc nešto manje od 35 kilograma marihuane 2017. godine osumnjičen je albanski državljanin Z.A. (27), saopšteno je iz UP.

Protiv njega je juče državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dodaje se u saopštenju. 

Sumnja se da je on 9. jun 2017. godine na magistralnom putu Sukobin – Ulcinj, upravljao vozilom „Mercedes“ u kojem je, radi dalje prodaje, prenosio 36 pakovanja sa 34.8 kilograma  marihuane koju je prethodno prokrijumčario u našu državu iz Albanije.

„Vozilo se nije zaustavilo na znak za zaustavljanje službenika Sektora granične policije koji su imali namjeru da izvrše kontrolu lica i vozila, već se velikom brzinom udaljilo u pravcu Ulcinja. Ubrzo su policijski službenici, koji su se odmah dali u potjeru za licem i vozilom, pronašli napušteno vozilo u reonu sela Klezna, a u prtljažniku su tom prilikom otkrivene dvije veće putničke torbe sa ukupno 36 pakovanja marihuane težine 34,8 kg“, saopšteno je iz UP.

Bježao policiji a sad nudi 305.000 eura za jemstvo!

Sve vijesti