Na slobodi jedan od osumnjičenih za ubistvo Ivanovića

Kosovski policajac Dragiša Marković koji je uhapšen prije tri mjeseca zbog navodne povezanosti s ubistvom lidera GI SDP Olivera Ivanovića pušten je danas iz pritvora.

0
A- A A+

Zatvor Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Dirljivo i uz mnogo emocija dočakali su ga porodica i prijatelji, a ispred Kancelarije za KiM, koja je i angažovala branioca Markoviću, pomoćnik direktora Petar Petković

Petković je Markoviću prenio pozdrave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i podsjetio da su oni i čitav tim Kancelarije svakodnevno bili u kontaktu sa porodicom Marković, i interesovali se kako za njegovo stanje tako i za stanje svih članova porodice koji su, naveo je, prethodna tri mjeseca preživjeli pakao.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM je rekao da nikada neće zaboraviti 23. novembar prošle godine kada ga je u ranim jutarnjim satima pozvala Markovićeva supruga Slavica, i u nevjerici, šoku i suzama rekla da su ljudi sa dugim cijevima upali u njihov stan, maltrerali porodicu i u nepoznatom prvacu u pidžami odveli njenog supruga.

On je istakao da je veoma srećan što se Marković vratio kući, ali i podvukao da to što je prištinsko pristrasno pravosuđe moralo da ga pusti iz pritvora, iako to naravno nisu željeli, učinilo to samo iz prostog razloga što nije bilo nikakvih dokaza protiv njega.

"Dragiša je nevin čovjek i to samo potvrđuje to što smo sto puta izjavili, da odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića Priština treba da traži južno od rijeke Ibar", poručio je Petković.

Drugoj dvojici, Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću produžen pritvor na dva mjeseca.

Markoviću je određena mjera javljanja u policijsku stanicu.

Njih trojica su uhapšeni u akciji Kosovske policije 23. novembra prošle godine zbog sumnje da su povezani s Ivanovićevim ubistvom.

Upad ROSU u Mitrovicu!


Najavljeno je da će se u popodnevnim satima novinarima obratiti njihovi branioci.

Ivanović je ubijen ispred sjedišta GI SDP u Kosovskoj Mitrovici 16. januara prošle godine sa šest metaka u leđa, a počinioci još uvijek nisu pronađeni.

Sve vijesti