UPOZORENJE: Večeras mogući orkanski naleti vjetra!

Autor:

Direktorat za vanredne situacije apeluje na nadležne službe i građane da preduzmu neophodne preventivne mjere i radnje kako bi spriječili eventualnu štetu i povrede građana.

UPOZORENJE: Večeras mogući orkanski naleti vjetra! Foto: MONDO/Mladen Stojović

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju je saopštio da se na području Crne Gore očekuje specifična meteorološka situacija tokom noći petak-subota i u subotu, koju karakteriše mogućnost nastanka izuzetno jakih udara sjevernog vjetra, a na primorju i orkanskog karaktera.

Na sjeveru u pravcu centralnih predjela očekuje se jako zahlađenje i nagli pad temperature.

"Direktorat za vanredne situacije sugeriše na mogućnost pada crijepa sa krovova, grana sa drveća, kompletnih stabala i ističe važnost poštovanja datih upozorenja i odgovornog odnosa prema njima", kaže se u saopštenju.

Direktorat je, kako se navodi, preko Operativno komunikaciong centra 112 poslao upozorenje gradonačelnicima i predsjednicima opština, službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, Upravi policije, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore.

"Upozorenje je poslato Crnagora putu, Upravi pomorske sigurnosti, Upravi za šume, Nacionalnim parkovima, Aerodromima Podgorica i Tivat, Aerodromima Crna Gora, Crnogorskom elektroprenosu, CRBC-u, Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu da podignu operativni nivo spremnosti i stave svoje resurse u pripravnost za reagovanje u ovakvim situacijama", kaže se u saopštenju.

Sve vijesti