Igrali uz trubače na kovčegu pokojnice u Somboru!

Autor:

Snimak sahrane iz Sombora na kojoj je pokojnica ispraćena uz muziku i igranje oko sanduka izazvao je polemiku na društvenim mrežama.

0
A- A A+
kovčeg, sahrana Foto: Guliver/Getty images plus/iStock/itsxtian

Naime, na Facebooku se našao video-snimak pogreba izvesne Kate, koja je pre četiri dana sahranjena na katoličkom groblju uz veselje koje nikada nije viđeno na nekoj sahrani.

Takav ispraćaj upriličila je rođaka pokojnice, koja zbog bogatstva i uticaja nosi titulu "kraljica Cigana", piše Informer.

Ona se na sahrani najviše veselila i igrala čak na kovčegu, a kako kaže, pokojna Kata je volela muziku i takva sahrana bila je njena želja.

"Nikada te nećemo zaboraviti. Svi bi trebalo ovako da te isprate. To je moja kuma, koja me krstila. Počivaj u miru, kumo, ti si bila jedna vesela osoba i znam da ti je ovo bila želja, uvek si nam o tome pričala. Zbogom, kumo", poručila je ona.

Prema rečima Slobe Stevančeva, direktora somborskih grobalja, ovo nije prva ovakva romska sahrana, ali je svakako bila najbučnija i najveća od mnogih prethodnih.

Derventa: Muž i žena sami sebi spremaju zadušnice

"Koliko znam, ispunjena je poslednja želja pokojnika. Za nas su ovi običaji čudni i neobični, suprotni onima na kakve smo navikli, ali to kod Roma nije ništa neuobičajeno i novo. Bilo je još romskih sahrana sa veselom muzikom, ali ova je bilo ubedljivo najneobičajnija", dodaje Stevančev.

On navodi da je JKP "Prostor", koji upravlja somborskim grobljima, dozvolio ovakvu organizaciju sahrane samo zato što u vreme kad je održana nije bilo pokojnika u drugim, susednim kapelama, niti drugih sahrana.

Bizarno: Vlasi organizuju sebi pomene i pre smrti

U protivnom, sigurno ne bi dozvolili bilo kakve radnje neprimerne za groblje koje bi povredile porodice drugih pokojnika.

Sahrana u visokoj rezoluciji!

Sahrani je prisustvovao i katolički sveštenik, nakon čijeg služenja opela je održano ovo neobično veselje.

Mnogi koji su pogledali ovaj snimak prokomentarisali su da je odvratno i morbidno igrati oko mrtvaca u sanduku, dok drugi misle da je sasvim u redu ako je takav ispraćaj bila želja pokojnika.

Tagovi:
Sve vijesti