VIDEO: U svlačionici Dinama i srpska trobojka!

Autor:

"Modri" slavili plasman u osminu finala Lige Evrope, vijorila se i srpska zastava.

0
A- A A+
Foto: PrtScr/MONDO


Na punom zagrebačkom Maksimiru Dinamo je pobedio Viktoriju Plzenj 3:0 i posle 1:2 iz Češke izborio plasman u osminu finala Lige Evrope.

"Modri" su na evropsko "proleće" čekali 49 godina, a priliku koja im se ukazala ove sezone nisu propustili. Napravili su spektakl u revanšu i zasluženo prošli u narednu rundu masovnijeg UEFA takmičenja.

 Usledilo je, logično, veliko slavlje.

Igrači Dinama su iznenada uleteli u improvizovani studio TV Arena sport na stadionu, prekinuli razgovor koji je voditeljka Mila Horvat imala sa trenerom Nenadom Bjelicom i stručnim konsultantom Igorom Štimcem, zalili su ih vodom i zapevali "Dinamo, Dinamo"…

Voditeljka je za uspomenu dobila dres od Bruna Petkovića.

Slavlje se nastavilo i u svlačionici. Dinamo Zagreb predstavlja pravu malu multietničku sredinu, jer za "modre" ove sezone pored Hrvata nastupaju Francuz, Španac, Srbin, dvojica Bosanaca, Austrijanac, Iranac, Nigerijac i Albanac iz Srbije, tačnije iz južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.U svlačionici Dinama tim povodom okačene su zastave svih igrača koji igraju za šampiona Hrvatske, između ostalih i srpska u čast Komnena Andrića (ušao u sudijskoj nadoknadi protiv Plzenja).

Doduše, odmah pored nje je i zastava nepriznate države Kosovo, jer je član zagrebačkog tima Amir Rahmani, momak rođen u Prištini.

Sve vijesti