Isključite ovu Facebook opciju na svom nalogu

Autor:

Ako koristite Facebook na telefonu, vrijeme je da ukinete jednu od invazivnih opcija po vašu privatnost.

0
A- A A+

Android korisnici Facebook aplikacije od 21. februara u mogućnosti su da isključe jednu od lokacijskih opcija, koju bi svakako trebalo da isključe. Facebook je dodao opciju da korisnici, duboko u meniju, isključe mogućnost pozadinskog praćenja lokacije, putem lokacijskog servisa. Provjerili smo ovo i aplikacija nam je u sekundu pokazala kad smo bili na kojoj lokaciji, odakle smo do nje stigli, gdje smo dalje nastavili i koliko se na njoj zadržali.

Osim, ako vam je ovakvo praćenje apsolutno neophodno, u svakom drugom smislu bi je trebalo isključiti, jer je invazivna po privatnost, a i činjenica da non-stop bilježi kretanje znači da aplikacija troši više baterije.

Pročitajte i ovo: Facebook pooštrava pravila “igre“

Da biste isključili Pozadinsko snimanje lokacije idite do tri linije u gornjem desnom uglu aplikacije i spustite se do Podešavanja i Privatnost opcije. Unutar nje odaberite Podešavanja, pa pronađite Lokacija odjeljak, koji je pri dnu opcija. Kad uđete u taj meni isključite Istorija lokacija opciju, kao i opciju Pozadinsko lociranje. U okviru ovog menija imate priliku da pogledate ono što smo vam opisali - vremena i putanje kretanja sa nevjerovatnom preciznošću, uključujući da li ste se kretali pješice ili prevozom. Takođe, ove podatke možete da izbrišete iz svojih podataka u menijuPrivatnost.

Facebook lokacija kako isključiti, Isključite Facebook lokaciju Foto: MONDO portal / Facebook

Nakon svega toga Facebook vas više neće pratiti, a autonomija baterije bi trebalo makar malo da se poboljša. Napominjemo i to da opcije Pronađi Wi-Fi i Prijatelji u blizini neće raditi nakon što onemogućite lokaciju u aplikaciji.

I na kraju, iOS korisnici odavno imaju ovu opciju, koja se podešava kroz iOS meni.


Sve vijesti