Panika u Kini: Nikad viđena neman u jezeru (VIDEO)

Autor:

Misteriozna riba ogromnih dimenzija koja izgleda kao "pola kornjača, pola zmija" izazvala je paniku u kineskom gradu pošto je viđena u jezeru u popularnom parku.

 Panika u Kini: Nikad viđena neman u jezeru (VIDEO) Foto: screenshot/youtube/Guangzhou Daily

Stanovnici kineskog grada Guangzhou šokirani su pošto su vidjeli ovo stvorenje:Jedan od očevidaca rekao je lokalnim medijima da je prvo vidio leđni deo ribe iznad vode i da je on izgledao kao kod kornjače, ali da je kasnije riba pokazala i glavu koja mu je najviše ličila na zmijsku.

Stručnjaci su stvorenje identifikovali kao "aligator gar štuku" - ogromnu vrstu ribe čije stanište je u Sjevernoj i Centralnoj Americi.

Veličina ovih riba je impresivna. Podsjećaju na mososaura, veliko biće koje je živjelo u morima još u vrijeme dinosaurusa, sa oklopljenim tijelima i ustima punim zuba.

Po veličini, "aligator štuke" prelaze sve ostale sjevernoameričke ribe osim bijele jesetre. Mogu da budu teške i više od 100 kilograma i dugačke čak i do tri metra.

Riba je u Kini primećena 9. februara u Baijun parku.

Radnik parka koji je vidio ribetinu i fotografisao je, tvrdi da je bila dugačka oko dva metra i da je izgledala "potpuno bizarno".

Ne zna se kako je ova neman završila u kineskom jezeru, u okolini kog vlada strah, a nadležni su posjetiocima zabranili kupanje.

Postoje strahovanja da će ova riba pojesti sve ostale stanovnike jezera i uništiti njegovu floru i faunu, a formiran je tim za hvatanje "čudovišta".  

Tagovi:
Sve vijesti