Na protestu u Baru orilo se "mi smo država" (FOTO)

Treći građanski protest u Baru zbog sječe čempresa i gradnje vrtića u dvorištu Gimnazije bio i najmasovniji dosada. Prema procjeni organizatora u šetnji učestvovalo 1,500 građana

Na protestu u Baru orilo se "mi smo država" (FOTO) Foto: MONDO

Barani su i treću nedjelju zaredom održali protest na kojem su iskazali nezadovoljstvo zbog sječe čempresa i gradnje vrtića u dvorištu Gimnazije.

U protestnoj šetnji danas je učestvovalo najviše građana odkako su započeli protesti. Okupljanje je ponovo bilo pred gradilištem u dvorištu Gimnazije odakle se nikad duža kolona prošetala do zgrade Opštine.

Jedan broj demonstranata je potom napravio su živi zid oko ograde gradilišta vrtića.

Okupljenima se obratio i Zoran Marković Zonjo, režiser i član "The Books of Knjige" koji je rekao da se nada da će sledeće okupljanje biti brojnije.

Izvor: MONDO


Ispred organizatora protesta pred Opštinom se okupljenima obratio profesor filozofije Stefan Đukić, koji je pronovio prethodna tri zahtjeva nadležnima i dodao novi.

"Tražimo da vrtić bude na drugoj lokaciji, da se na mjestu posječenih čempresa podigne park i da odgovaraju oni koji su posjekli čemprese. Od danas imamo i novi zahtjev da odgovaraju i oni koji su naredili brutalno prebijanje Barana", poručio je Đukić uz opasku da se ispred zgrade opštine u kesi nalaze spremna jaja, za koja je kazao da ipak neće biti bačena na zgradu.

"Mi smo civilizovani građani i ne želimo da ova dobra jaja trošimo danas ovu zgradu. Ne želimo ni da ih ostavimo ispred ulaza, jer takvi kakvi su, odmah će ih pokvariti, već ćemo ih pokloniti onima kojima je to potrebno - narodnoj kuhinji", zaključio je Đukić.

Izvor: MONDO


Građani su tokom protestne šetnje i ovog puta uzvikivali "Mi smo država".

Pogledajte FOTOGALERIJU sa protesta:

Sve vijesti