Nemačka: Hapšenja zbog rada na crno

Autor:

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Severna Rajne-Vestfalije.

0
A- A A+
gradilište, radnici, građevina, zatvor, izgradnja Foto: Mondo/ Goran Sivački

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hesenu tokom racije sprovedene zbog organizovanog rada na crno i utaje poreza, pišu "Novosti".

Sumnja se da su uhapšeni deo grupe koja je navodno oštetila državu za nešto više od milion evra (socijalno osiguranje i porez).

Milioni Nemaca rade dodatne poslove da "prežive"

Tokom pretresa, nađeno je i oduzeto više od 200.000 evra u gotovini, mobilni telefoni, kao i nekoliko luksuznih automobila i luksuznih satova.

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generisan u računovodstvu.

Na društvenim mrežama, prenose "Novosti", podigla se prava panika zbog ovih racija jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Nemačkoj, plaše da će i oni biti uhapšeni.

U tom slučaju, sledi im deportacija iz Nemačke, zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i na dve godine, a ukoliko se u stanu pronađe i zarađeni novac - policija i to pleni.

Tagovi:
Sve vijesti