Slavite li Dan zaljubljenih? (ANKETA)

Autor:

Danas je taj dan kada će mnogi parovi razmijeniti poklone kao "dokaz" ljubavi, dok će oni drugi "pljuvati" po njima uz objašnjenje da to nije naš praznik i da se to kod nas ne slavi. U kojoj ste vi ekipi?

Slavite li Dan zaljubljenih? (ANKETA) Foto: Guliver/Getty Images/Vasyl Dolmatov

Teško da neki praznik izaziva toliko polemike, koliko kod nas Dan zaljubljenih. Dok jedni danima unapred smišljaju kako i čime da obraduju svog partnera, drugi prezrivo prevrću očima na sam pomen ovog dana.

 Dan zaljubljenih u svijetu je toliko popularan, da se tokom ovog dana razmijeni više od milijardu čestitki, a više od toga iz se razmijeni samo za Božić. Muškarci, uglavnom, na ovaj dan ženama kupuju cvijeće, neki dame obraduju i kućnim ljubimcem, one nešto mlađe djevojke često dobiju plišane medvjediće, dok one svojim partnerima uglavnom kupuju parfeme ili neke čokoladice.

Istine radi, neki verovatno i nadrljaju zato što zaborave da je Dan zaljubljenih, pa partneru ili partnerki ne kupe ništa, i ne čestitaju praznik...

Iako možda ne bi trebalo biti protivnik ovog praznika iz prostog razloga što (navodno) slavi ljubav, ono što mnogima smeta je da je on postao užasno komercijalan, pa je ljubav nekako otišla u drugi plan, a sve se svelo na kupovinu poklona.


Ukoliko slavite Dan zaljubljenih, želimo vam da divno provedete dan sa svojim partnerom ili partnerkom, a i ako ne obilježavate ovaj praznik želimo vam lijep i uspješan dan!

Srpska pravoslavna crkva danas obilježava Svetog Trifuna, a više o tom prazniku pročitajte ovdje:

Sveti Trifun Zarizoj - gledajte u nebo i naručite vino

Pogledajte i šta su za MONDO TV poznate ličnosti rekle o Danu zaljubljenih:

Izvor: MONDO

Sve vijesti