Biće jedini na svijetu i koštaće 16 miliona eura

Autor:

Unikatni "bugati" postaće najskuplji novi automobil u istoriji

0
A- A A+
bugati širon sport 110 ans Bugatti Foto: promo/Bugatti SAS

Bugati se ozbiljno sprema za nastup na ženevskom salonu automobila, koji počinje početkom marta.

Navodno tamo će biti izložen unikatni hiperautomobil sa cijenom od 16 miliona eura, što je otprilike šest puta više od cijene "širona". Poznat je i njegov budući vlasnik. U pitanju je 81-godišnji Ferdinand Pieh, unuk Ferdinanda Poršea, koji je do 2015. bio na čelu VW grupe.

Pretpostavlja se da će ovaj model pogoniti osmolitarski W16 motor. Druge informacije u ovom trenutku nisu poznate.

Ako je pomenuta cijena tačna, to će biti najskuplji novi automobil u istoriji. Trenutni rekorder je, takođe unikatni, "rols-rojs sveptejl" sa cijenom od 11 miliona eura.

110 godina Bugatija

Potvrđeno je da će Bugati u Ženevi izložiti posebnu verziju "širona sport" kojom će biti obilježen 110. rođendan ove francuske kompanije.

Verzija "110 ans Bugatti" (110 godina Bugatija) biće mat plave boje sa detaljima u bojama francuske zastave. Sličan kolorit biće prisutan i u unutrašnjosti automobila sa sjedištima obloženim alkantarom teget boje.

I ovaj model će imati pomenuti W16 motor zapremine osam litara, koji će razvijati 1.500 konjskih snaga zahvaljujući četiri turbo kompresora. Ovaj posebni "širon" biće lakši za 18 kilograma od standardnog modela zahvaljujući intenzivnom korišćenju karbona – i brisači su napravljeni od karbonskih vlakana.

Biće napravljeno ukupno 20 "bugatija širon sport 110 ans Bugatti".


Tagovi:
Sve vijesti