Direktor Juvea o transferu Ronalda: Bio sam zatečen...

Autor:

Fabio Paratići, čelnik kluba iz Torina, otkrio kada i kako je uspostavljen prvi kontakt sa Portugalcem.

Direktor Juvea o transferu Ronalda: Bio sam zatečen... Foto: Alessandro Di Marco/ANSA visa AP/Beta

"Žorž Mendeš mi je prišao uoči revanš meča četvrtfinala Lige šampiona" otkrio je za "Gazetu delo sport" Fabio Paratići, sportski direktor Juventusa, čovek koji je uspeo da realizuje transfer Kristijana Ronalda iz Real Madrida u Torino vredan 117 miliona evra.

Paratići je istakao da bi transfer bio pod znakom pitanja da se u prošlosezonskom četvrtfinalu Lige šampiona nisu sreli Real Madrid i Juventus.

Ali i da tu nije bio "Super agent"!

"Uoči revanša, prišao nam je Ronaldov agent Žorž Mendeš. Pred njim sam pohvalio Kristijana, a on mi je odgovorio: 'Ako napusti Real Madrid, želi samo u Juventus. Imajte na umu da je to manje čudno nego što mislite. O tome ćemo kasnije da razgovaramo'. Bio sam zatečen", otkrio je Paratići.

Uskoro su usledili pregovori...

"Kada smo razgovarali oko transfera Žoaa Kansela, više vremena smo provodili pričajući o Ronaldu. Mendeš je bio krajnje ozbiljan. Poručio mi je da Ronaldo sigurno napušta Real Madrid i da želi da potpiše za Juventus. 'Ronaldo je igrao za Mančester junajted, a potom za Real Madrid. Isključivo nosi dresove klubova sa istorijom, sa tradicijom. Nikada nije igrao u Italiji, a željan je italijanskih trofeja. Ako ga želite, doći će', govorio mi je. Ponovo sam bio iznenađen", rekao je Paratići.

Žorž Mendeš, Mendeš, Mendes Foto: Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno

Uprava giganta iz Torina je odobrila transfer, a realizacija je pripala upravo Paratićiju koji je na pregovore stigao pripremljen.

"Rekao sam Mendešu da želim otvoreno da znam Ronaldove i njegove interese. Kao u pokeru. Hteo sam da vidim njihove karte. 'Ovo je godišnja plata, a ovo odšteta koja treba da pripadne Real Madridu', rekao mi je Mendeš. Odgovorio sam mu: 'Moram da razmislim, čućemo se za nekoliko dana'".

"Naravno, nismo razmišljali", završio je Paratići.

Ronaldo je u 31 utakmici za Juventus postigao 20 golova i upisao 10 asistencija. Ali, tek sledi eliminaciona faza Lige šampiona i završnica Serije A...

Sve vijesti