BiH: Ubijen serijski ubica Gačić, pucao na specijalce!

Autor:

Sarajevski specijalci ubili su osumnjičenog Edina Gačića koji se traži zbog najmanje dva ubistva, javili su mediji u BiH. Ima i ranjenih.

0
A- A A+
bosna, edin gačić, el mudžahedin Foto: Tanjug/AP Photo/Amel Emrić ilustracija

Gačić je navodno pucao na specijalce u Lepenici kod Kiseljaka, piše Avaz. Nakon toga je ubijen.

Kada su ga specijalci okružili on je na njih otvorio rafalnu paljbu koja mu je odmah uzvraćena.

Mediji javljaju da je jedan policijski službenik ranjen.

Za Gačićem, bivšim pripadnikom odreda "El mudžahedin", je policija bezuspešno tragala već danima nakon što je osumnjičen da je ubio dve osobe.

Sve policijske snage bile uključenu u potragu za opasnim osumnjičenim višestrukim ubicom.

Policija je za njim tragala više od sedam dana zbog sumnje da je ubio Sauda Sultanića 4. februara u selu Podorašac kod Konjica, a onda i zbog ubistva policajca kod Tarčina koje se dogodilo 9. februara.

Nakon što je likvidiran, kod njega je nađen i pištolj ubijenog policajca Mahira Begića, za čije ubistvo je osumnjičen.

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mere bezbednosti, a na terenu angažovane sve policijske snage

Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", a pre ovog počinio je još dva ubistva. On 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. život je oduzeo svojoj majci.

Nakon što je u KPZ Zenica proveo gotovo 15 godina, premešten je u zatvor u Bihaću, a sredinom 2017. godine je odslužio kaznu i izašao iz zatvora.

Opsadno stanje u BiH: Potera za opasnim mudžahedinom!

Direktor zatvora u Bihaću je pre njegovog puštanja na slobodu obavestio sve nadležne institucije da se radi o opasnoj osobi, koja će najverovatnije ponovo ubiti, ali nijedna od institucija nije reagovala na ova upozorenja.

Pogledajte kako je izgledala potera:

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio je da je na pronalasku višestrukog ubice radilo više od 1.200 policijskih službenika.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je da Gačić više nije bezbednosna pretnja po građane na tom području i da je zbog toga jako srećan.

Prema njegovim rečima, potraga za Gačićem bila je najmasovnija potraga u poslednje vreme za nekom osobom.

Komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović izneo je detalje o samoj akciji.

On je kazao da je Gačićevu lokaciju otkrila Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA), koja je podeljenja rukovodiocima ostalih policijskih agencija, posle čega je napravljen plan akcije.

"U jutarnjim časovima krenulo se u realizaciju tog plana više policijskih agencija. Krenulo se u pregled i pretres šireg lokaliteta na području Hadžića i Kiseljaka. U poslepodnevnim časovima pripadnici MUP-a KS su došli do relevantnog traga, koji je na kraju doveo do izvršioca ovog krivičnog dela", kazao je Halilović.

On je naveo da Gačić nije želeo da se preda, pa je došlo do razmene vatre, u kojoj je lakše je povređen policijski službenik, radi se o okrznuću, van životne je opasnosti", kazao je Halilović.

Tagovi:
Sve vijesti