Prvi crnogorski Beer fest ove godine na Cetinju

Autor:

U cilju povećanja turističke ponude Cetinja i razvoja brenda Belgrade Beer Fest, grad Cetinje i Beogradska kulturna mreža najavili su prvi „Montenegro Beer Fest“, koji će biti održan od 18. do 28. jula na Cetinju

Prvi crnogorski Beer fest ove godine na Cetinju Foto: PROMO/Beogradska kulturna mreža Crnogorski Beer fest

Riječ je o višednevnom festivalu popularne muzike, kulture, gastronomije, druženja i uživanja sa prijateljima i porodicom u crnogorskoj Prijestonici čiji će trgovi, ulice i parkovi postati mjesto dobre zabave.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan na jučerašnjoj konferenciji za novinare je rekao da vjeruje da će ova manifestacija doprinijeti turističkoj i kulturnoj promociji Cetinja i Crne Gore, ali i novom pozicioniranju Prijestonice kao mjesta koje nudi raznovrsne zabavne, kulturne, gastronomske i sportske sadržaje u toku cijele godine.

„U tom nastojanju, kao prirodni partneri i saradnici, nametnuli su se Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Beogradska kulturna mreža, koja već 16 godina u Beogradu uspješno organizuje Beer Fest, pod čijim brendom će biti organizovan i prvi „Montenegro Beer Fest"”, istakao je Kašćelan.

Aleksandar Kašćelan Foto: PROMO/Beogradska kulturna mreža

Prema njegovim riječima, podrška organizaciji ovakvog festivala dio je sveukupnih napora gradske uprave da podigne turističku ponudu Cetinja na viši nivo, ali i da, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, doprinese kvalitetnijoj ponudi Crne Gore u toku ljetnje sezone.

„Posebna vrijednost, koja nas je dodatno osnažila u namjeri da Montenegro Beer Fest bude organizovan na Cetinju, jeste da ovaj tip manifestacije nije usmjeren samo ka jednoj ciljnoj grupi, već nudi pažljivo birane sadržaje namijenjene svim starosnim dobima. Inkluzivan je u smislu objedinjavanja ugostiteljsko-turističkih usluga i ponude lokalnih proizvođača, i konačno, promoviše proaktivnu zaštitu životne sredine“, poručio je on.

Direktor marketinga Beogradskog Beer Fest-a Aleksandar Srdić rekao je da taj festival slovi za najposjećeniji te vrste u jugoistočnoj Evropi, sa 16 godina uspješnog trajanja i 8,5 miliona posjetilaca, te da je namjera da „Montenegro Beer Fest" postane tradicionalna manifestacija.

„U prethodnih 16 godina dobili smo mnogo poziva iz Crne Gore povodom organizovanja Beer Festa, ali smo u ovome sa Cetinja prepoznali iskrenost. Cetinje ima veliki festivalski potencijal i nakon prve posjete odmah se rodila ideja kako bi manifestacija trebalo da izgleda”, izjavio je Srdić.

On je saopštio da će festivalski prostor činiti sedam zona sa različitim programskim sadržajima i gastronomskom ponudom. „Jedna zona će biti posvećena isključivo muzičkom programu sa velikom ponudom piva. Imaćemo zonu namjenjenu promovisanju klasične muzike, ali i društveno odgovornu zonu“, rekao je Srdić, navodeći da se namjera gradskih vlasti o novoj turističkoj ponudi Cetinja poklopila sa vizijom organizatora festivala.

Predsjednik kraft pivara Crne Gore Srđa Jovović rekao je da je „MontenegroBeerFest" prava prilika za predstavljanje domaćih proizvođača piva. „Za kraft pivare ovo je veliki događaj, gdje će proizvođači moći da se predstave kako građanima Crne Gore, tako i turistima, koji će moći da uživaju u muzičkom festivalu i probaju nova piva. Predstavićemo domaće ukuse, zajedno ćemo učestvovati u ovom spektaklu i podržati proizvođače iz Crne Gore”, rekao je Jovović.

Prva velika prezentacija „Montenegro Beer Festa“ biće predstavljena, kao  turistička ponuda Crne Gore, na 41. Međunarodnom sajmu turizma, koji će biti održan od 21. do 24. februara u Beogradu. Tada će biti potpisan i ugovor o organizaciji festivala između Prijestonice Cetinje i Beogradske kulturne mreže.

Sve vijesti