Zagrepčanima predstavili ponudu Crne Gore

Autor:

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama predstavili su turističku ponudu Crne Gore na manifestaciji „Dani Crne Gore u Zagrebu“.

Zagrepčanima predstavili ponudu Crne Gore Foto: Promo/Infobiro montenegro

Bogat program pripremile su lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta, Budve, Bara, Ulcinja, Cetinja i Podgorice.

Na Trgu Bana Jelačića nastupili su mandolinski orkestar i KUD "Boka", proizvođači suvenira NVO "Harlekin" i organizacija žena Tivta koja će predstaviti tradicionalna jela od žućenice i morskih plodova.

U okviru programa koji su pripremile lokalne turističke organizacije Bara i Cetinja nastupio je KUD "Njegoš" sa orkestrom i izvođačem izvorne muzike Veskom Mileusnićem. Pored njih, prisutnima su se predstavili klapa "Assa Voce" iz Podgorice.

Oni su kroz pjesmu, plesove i nošnje posjetiocima predstavili crnogorsku istoriju i tradiciju. Turistička organizacija Budve je ovom prilikom predstavila bogat program svojih manifestacija koje će se održati tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika.

"Crnogorski dani u Zagrebu koji su počeli prije par dana, uspješno se realizuju. Evo i danas dosta je ljudi zainteresovano. Mi smo imali sreće što danas nema kiše. Zadovoljan sam kako smo dočekani. Sjutra ćemo imati sastanak sa predstavnikom iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Hrvatske. I danas imamo sastanak sa predsjednicom zadruge za razvoj ruralnog turizma u Hrvatskoj" kazao je Ćazim Hodžić generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije.

Ljiljana Čukić menadžer u NTO zadovoljna je reakcijama građana Zagreba na program koji su organizovali Ministarstvo održivog razvoja i turizma i NTO Crne Gore, zajedno sa turističkim organizacijama Ulcinja, Bara, Budve, Kotora, Tivta, Cetinja i Podgorice.

Dani Crne Gore u Zagrebu Foto: Promo/Infobiro montenegro

"Program je cjelodnevni i počeo je na trgu Bana Jelačića sa raznolikim kulturnim programom. Predstavljaju se KUD Njegoš, KUD Boka, Mandolinski orkestar iz Kotora. Takođe građani imaju mogućnost da degustiraju crnogorske proizvode, pršutu i sir. Tu su sa nama i žene Tivta koje pripremaju tradicionalnu hranu sa žućenicom i morskim plodovima. Za večeras je planiran prijem za predstavnike medija i turističkih agencija, kao i za predstavnike kulturnog i javnog života grada Zagreba i naravno nezaobilazna naša crnogorska kuhinja. Plantaže su takođe pripremile degustaciju crnogorskih vina", kazala je ona.

U popodnevnim časovima program se nastavio kada su u organizaciji TO Kotor nastupile karnevalske maske, učenici Srednje muzičke škole “Vida Matjan”, duo flauta - Tamara Živković i Jovana Mršulja, duo gitara - Nađa Janković i Kristina Jevrić i solo harmonika - Boško Tujković.

"Ovdje smo po prvi put prisutni kao organizacija i zaista se lijepo osjećamo, posebno što je veliko interesovanje sa svih strana oko nas, kako za naš kulturno-umjetnički program, tako je i veliko interesovanje iskazano kada je u pitanju naš propagandni materijal za nastupajuću sezonu. Tu smo negdje i da predstavimo sve ono što je Tivat pripremio za nastupajuću sezonu", kazala je Direktorka TO Tivat Gabrijela Glavočić.

U večernjim časovima u dvorani Bruxelles u Evropskom domu organizovan je svečani prijem za predstavnike medija, privrednog i javnog života Hrvatske. Zvanice je pozdravio ambasador Crne Gore u Hrvatskoj Boro Vučinić.

"Želio bih da večeras čestitam Hrvatskoj koja će za godinu dana predsjedavati Evropskom Unijom, tačnije 2020 godine, i naravno ima tu simbolike što se mi večeras nalazimo u Evropskom domu koji nosi upravo taj naziv koji Crna Gora ima u svom strateškom opredjeljenju. Vjerujemo da ćemo do 2025 godine to i uspjeti. Crna Gora kao multietničko i multikonfesionalno društvo naročito drži do svih nacionalnih zajednica koje u njoj žive, pa tako i Hrvata koji su u Crnoj Gori zastupljeni na svim relevantnim pozicijama i u crnogorskoj Skupštini i u crnogorskoj Vladi kroz poziciju ministra", kazao je Vučinić.

Izvor: Infobiro Montenegro

Tagovi:
Sve vijesti