Suđenje Kašćelanu odloženo za 15. mart

Autor:

Suđenje Slobodanu Kašćelanu odloženo je za 15. mart radi pripreme odbrane.

0
A- A A+
ilustracija Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac ilustracija

  Pod jakim policijskim mjerama, kako prenose "Vijesti, okrivljeni Kašćelan stigao je jutros u Viši sud na suđenje članovima kriminalne grupe "Kavčani”, koje je, kako se sumnja, organizovao.

Prema optužnici specijalnog tužioca Saše Čađenovića “kavčani” su optuženi za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.Otvarajući glavni pretres, predsjednik specijalnog vijeća sudija Dragoje Jović kazao je juče u sudu da je Kašćelan sproveden u Istražni zatvor u Spužu i da je donijeto rješenje o pritvoru, koje je juče ujutro dostavljeno u Višem sudu. Sudija je dodao da iz procesnih razloga, ovaj okrivljeni nije mogao juče da bude doveden u sudnicu, pišu "Vijesti".

Kašćelan se, kako se navodi u optužnici Specijalnog tužilaštva, tereti da je krajem maja 2010. na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti, te da je organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Terete ga da je formirao petnaestočlanu grupu koja se bavila iznudama, zelenašenjem, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, švercom droge, mitom i pranjem novca. Crnogorske vlasti ga traže i zbog sumnje da je u Prčnju 2010. sa umišljajem pokušao da ubije Igora Markovića.

Sve vijesti