Uskoro procjena bezbjednosti puteva

Autor:

Snimanje putne mreže, u cilju procjene bezbjednosti puteva, biće započeto narednih dana na dionicama na kojima nema snijega, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Uskoro procjena bezbjednosti puteva Foto: MONDO/Gordana Bojanić

U Ministarstvu je održan prvi sastanak Nadzornog odbora projekta Procjena putne bezbjednosti, čiji je cilj procjena bezbjednosti puteva na putnoj mreži Crne Gore dužine 1.853 kilometara.

„Prema indikativnom planu snimanja putne mreže, koji je uslovljen i podložan promjenama shodno vremenskim uslovima planirano je da u narednim danima započne snimanje na dionicama na kojima nema sniježnih padavina“, saopšteno je iz Ministarstva.

Prema njihovim riječima, planirano je da snimanje otpočne na dionicama magistralnih i regionalnih puteva u primorskoj regiji.

Iz Ministarstva su kazali da je planirano da snimanje traje sedam dana, ali da će dužina trajanja snimanja zavisiti od vremenskih uslova na putu.

„Zahtjevano je da vrijeme bude sunčano i bez padavina, magle i slično kako bi se dobili precizni podaci“, navodi se u saopštenju.

Planirano je da naredni sastanak Nadzornog odbora projekta bude održan u maju.

Sve vijesti