Andrija Drašković doživio infarkt dok je skijao!

Autor:

Kontroverzni biznismen Andrija Drašković doživio je infarkt na Kopaoniku i hitno je prebačen u bolnicu u Novom Pazaru, saznaje Kurir.

Andrija Drašković doživio infarkt dok je skijao! Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija

Drašković je jutros tokom skijanja osjetio bol u grudima, nakon čega mu je ukazana hitna pomoć na Kopaoniku. Potom je prebačen u bolnicu u Novom Pazaru, prenosi Kurir.

Kako saznaje Kurir, Drašković je pod stalnim nadzorom ljekara i trenutno se rade dodatne analize. Svjestan je i, u odnosu na jutros njegovo zdravstveno stanje je poboljšano.

Direktor novopazarskog zdravstvenog centra dr Meho Mahmutović, izjavio je da se Andrija Drašković nalazi u koronarnoj jedinici te bolnice i da se očekuje nakon poslepodneva njegov transport za Beograd.

"Odmah po prijemu u Opštu bolnicu Novi Pazar, pacijent Andrija Drašković je hitno smješten na odjeljenje intenzivne njege, takozvanu koronarnu jedinicu, gdje je odmah uključena tromboliza, nakon čega je uspostavljena reperfuzija i trenutno se pacijent nalazi u dobrom opštem stanju", rekao je Mahmutović.

On kaže da Draškovića očekuje transport za Beograd nakon stabilizovanja njegovog zdravstvenog stanja.

Po planu je predviđeno da se preveze u tercijalnu ustanovu u Beogradu gdje će se uraditi koronarografija i eventualno postavljanje stenta", zaključio je Mahmutović.

Žalbeni sud u Briselu ukinuo je u februaru 2017. godine presudu kojom je Andrija Drašković bio osuđen na doživotni zatvor zbog navodnog učešća u ubistvu kosovskog Albanca Envera Hadrija 1990. godine u Briselu.

On je slobodni čovjek u Srbiji, barem do pravosnažnosti odluka belgijskih sudova, jer Ustav Srbije zabranjuje izručenje sopstvenih državljana zemljama sa kojima nemaju bilateralni ugovor koji bi to dozvolio.

Sve vijesti