Podgorici dobila dva polupodzemna kontejnera

Autor:

Kompanija Alegrina NS, koja je zastupnik kompanije Molok iz Finske, donirala je Podgorici dva polupodzemna kontejnera vrijednosti više od deset hiljada eura.

0
A- A A+
pg, Podgorica, oblaci, vrijeme, zalazak sunca Foto: MONDDO/Isidora Matović

  Ugovor o donaciji komunalne opreme danas su potpisale izvršna direktorica preduzeća Čistoća, Daca Popović i direktorica Alegrina NS, Gordana Božić.

Iz PG Biroa je saopšteno da je svaki kontejner, kapaciteta pet metara kubnih, opremljen sa dvije vreće (jedna za suvu, a druga za mokru frakciju) i drugom potrebnom opremom za odvajanje ove dvije frakcije.

Isporuka kontejnera očekuje se u roku od 30 dana, a planirano je da budu montirani u centru grada.

Kako su naveli iz PG Biroa, polupodzemni kontejneri predstavljaće novitet u odnosu na do sada postavljane kontejnere i s obzirom na to da sadrže dvije vreće, istovremeno će predstavljati i početak implementacije projekta odvojenog sakupljanja otpada.

„Tako će u jednoj vreći biti omogućeno odlaganje papira, kartona, plastike, metala i/ili stakla, a u drugoj će se odlagati sve vrste komunalnog otpada koje nijesu sadržane u suvoj frakciji komunalnog otpada, ne uključujući kabasti otpad i jestiva ulja i masti“, precizira se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti