Splitski "Poljud" vređao Zvezdu (VIDEO)

Autor:

Posle huliganskog napada na vaterpoliste Crvene zvezde, navijačka grupa FK Hajduk Split otpevala uvredljivu pesmu na račun beogradskog kluba, još iz vremena bivše Jugoslavije.

0
A- A A+
Ovo je ispisano na pumpi kod Vrčina Foto: MONDO/P. V. Ovo je bilo ispisano na pumpi kod Vrčina

Malo je potrebno da se zapali fitilj balkanskog bureta baruta... Umesto da se radi na saradnji, povezivanju, što će svima doneti dobro u regionu, dovoljno je da se retorikom i neodgovornim ponašanjem pojedinaca (čitaj: političara) raspale usijane glave.

Napad huligana na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, pred utakmicu regionalne lige protiv Mornara, zgrozio je region, osude stižu sa svih strana, ali tužna je činjenica da se region neće smiriti i otarasiti niskih šovinističkih strasti u bliskoj budućnosti.

Da to jeste tako, potvrđuje i ponašanje navijačke grupe Torcide (navijači FK Hajduk Split) koji su na prvenstvenoj utakmici hrvatske lige, dan posle napada na vaterpoliste Zvezde na prometnoj splitskoj rivi, pevali pesmicu poznatu još iz vremena bivše Jugoslavije.

"O, Zvezdo, Zvedana, kurvo je***, je*** te Velež, jebali te svi, a najviše Splićani", orilo se severnom tribinom Poljuda, a potom se čuo veliki aplauz ostatka publike.

VIDEO POGLEDAJTE OVDE

"Navijači" Hajduka poznati su kao podržavaoci ustaške ideologije, time se čak i diče, a ne tako davno, i u Beogradu su napravili težak incident kada su poharali pumpu na ulazu u srpsku prestonicu i naneli lakše telesne povrede zaposlenima na benzinskoj stanici.

Na "Poljudu" je pred međunarodnu utakmicu sa Italijom bila nacrtana svastika, simbol nacističke Nemačke... Setimo se samo utakmice Hajduk - Partizan pred rat u bivšoj Jugoslaviji 90-ih godina, kada su fudbaleri iz Beograda spašavali živu glavu pred naletom rulje u Splitu.

Treba biti pošten i iskren i reći da se slični huliganski incidenti dešavaju i ovde (doduše, hrvatskim sportistima nikada ništa nije falilo), huliganski obračuni sa tragičnim posledicama, brutalna tuča na stadionu Partizana decembra 2017. godine (u kojoj je učestvovala i grupa Splićana!), ubijanje navijača samo zato što pripadaju drugoj strani, podsetimo i na ubistvo navijača francuskog Tuluza, fudbaleri Partizana su bili napadani nasred terena "večitog rivala"...

Uostalom, pročitajte OVU VEST>>>>

Užas: Huligani napali igrače Napretka!

Tagovi:
Sve vijesti