Stigla potpuno nova navigacija - nadrealna! (VIDEO)

Uskoro će navigacija prikazivati mapu i virtuelne strelice po ulicama uživo, zajedno na ekranu, kao novi tip navigacije.

Stigla potpuno nova navigacija - nadrealna! (VIDEO) Foto: MONDO portal / Google / Google Maps

Proširena realnost, odnosno dopunjena stvarnost konačno je dobila konkretan praktičan način upotrebe - virtuelizaciju navigacije. Ovo će omogućiti da na ulicama, kojima se krećete, uživo vidite strelice i uputstva kuda da se krećete.

Naravno, radi se o aktivaciji AR mogućnosti u okviru Google Maps navigacije, koja je trenutno dostupna samo malom broju korisnika. Slike, nažalost nemamo, ali možete da vidite kako one izgledaju na The Verge sajtu, jer ova opcija ni za test nije dostupna kod nas.

Aplikacija, prema rečima Google predstavnika nije osmišljena za primarnu navigaciju, ali je ogromna pomoć prilikom snalaženja u nepoznatom prostoru.

Google, Gugl, Gugl Maps, Maps, Mape, Navigacija, GPS Foto: MONDO portal / Google Maps

Kombinacijom onoga što se vidi kroz objektiv kamere, GPS pozicioniranja i Google Maps aplikacije dobija se jedinstven sistem navođenja do cilja na otvorenom, a planirane su i pojedine navigacije za zatvoren prostor - muzeji, pozorišta, turistička mjesta i druge poznate građevine ili ustanove.

Pročitajte i ovo: Telefon, koji svi žele i kad će kod nas

Kompanija Google trenutno eksperimentiše sa različitim tipovima interfejsa, trudeći se da odabere i usavrši najbolji, a trenutno ga isprobava nekoliko stotina istaknutih fanova aplikacije, koji su lokalni vodiči u svojim sredinama. Google planira da ovo objavi kao jednu od dodatnih opcija Google Maps aplikacije, ali tek nakon što bude zadovoljan kako opcija radi.

Za sada možete da pogledate stari video zapis o prvoj verziji Google Maps AR navigacije, dok ćete za novi morati da sačekate neko vrijeme, dok opcija ne bude dostupna i kod nas.


Izvor: Mandar Limaye

Tagovi:
Sve vijesti