Gremi: Glavni dobitnik ispalio! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Glumac i reper, čija je pjesma o rasizmu pobijedila u četiri kategorije, odbio da dođe na dodjelu.

0
A- A A+

Gremi nagrade dodijeljene su 61. put u Los Anđelesu, a glavna tema nakon dodjele je - zbog čega se glavni dobitnik nije pojavio?

Za najbolji album nagrađena je kantri pjevačica Kejsi Masgrejvs, bili su nominovani još Cardi B, Drejk, Post Malone, Džanel Monej, muzika iz filma "Crni Panter", HER i Brendi Karlajl.

Pjesma, snimak, spot i rep nastup godine je "This is America" glumca Donalda Glovera, koji nastupa pod imenom Childish Gambino, i nije došao da primi nagrade.

Glover je odbio da nastupi i dođe na dodjelu Gremija, ali je ušao u istoriju pošto nagradu za pjesmu godine nikada do sada nije dobila rep pjesma.

Izvor: YouTube/ChildishGambino

Dua Lipa je najbolja debitantkinja, a najbolji rep album ima Cardi B. Rok album godine ima grupa Greta Van Fleet, koju ćemo ove godine slušati na EXIT-u.

Lady Gaga ovjenčala se sa čak tri nagrade, dvije za "Shallow" iz filma "Zvijezda je rođena" (najbolji duet i pjesma pisana za film ili seriju), kao i odvojeno za pjesmu "Joanne", najbolju pop numeru.

Posthumno je nagrađen Kris Kornel za najbolje izvođenje rok pjesme ("When bad does good"), dok su Bijonse i Jay Z, pod imenom The Carters, osvojili nagradu za najbolji urbani savremeni album "Everything is love".

Tagovi:
Sve vijesti