UŽAS: Policija priznala torturu uz pomoć zmije (VIDEO)

Autor:

Policija Indonezije priznala je da su njeni pripadnici terorisali Papuanca živom zmijom, pošto se internetom proširio video snimak isleđivanja.

0
A- A A+

zmija Foto: Screenshot/Youtube/Lewis Prai Wellip

Na snimku koji se pojavio vidi se kako muškarac vrišti u strahu dok se isljednik smije.

Iako se policija najistočnijeg dijela Indonezije izvinila, ona je pokušala da opravda ponašanje svojih pripadnika, navodeći da "zmija nije bila otrovnica" i da "isljednici se nisu opredijelili za prebijanje muškarca osumnjičenog za krađu".

Na snimku koji traje minut i 20 sekundi vidi se tamno braon zmija, dugačka najmanje dva metra, obmotana oko vrata i struka osumnjičenog vezanog lisicama, dok policajac gura njenu glavu u lice muškarca koji postaje histeričan.

UPOZORENJE: UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Izvor: Youtube/Lewis Prai Wellip

Deluje da policajci za to vreme pitaju osumnjičenog koliko je puta ukrao mobilni telefon.

Policija je saopštila da su njeni pripadnici koji su učestvovali u incidentu poslati na etičku obuku i prebačeni na druge lokacije.

Zastupnica ljudskih prava Veronika Koman rekla je danas da metodi ispitivanja Papuanca predstavljaju mučenje i kršenje nekoliko zakona.

Šokantni snimci mučenja maloletnika u Australiji!

Koman je kazala da je to samo najnoviji od nekoliko izveštaja da policija i vojska koriste zmije za terorisanje papuanskih pritvorenika.

Ona je navela da je član Nacionalnog komiteta Zapadne Papue koja zagovraa nezavisnost od Indonezije, Sem Lokon stavljen u ćeliju sa zmijom, a i pretučen posle hapšenja u januaru.

Moguće je da će ti događaji dodatno rasplamsati tenzije u regionu gde sklonost ka pobuni postepeno jača od početka '60-ih godina, kada je Indonezija preuzela kontrolu nad zapadnom polovinom ostrva Nova Gvineja, bivšom holandskom kolonijom.

Sve vijesti