Sin poznatog hrvatskog trenera napao vaterpoliste?

Autor:

Među huliganima koji su juče na Rivi u Splitu napali vaterpoliste Crvene zvezde je i sin poznatog hrvatskog fudbalskog trenera

Sin poznatog hrvatskog trenera napao vaterpoliste? Foto: Printscreen/Tanjug

Kako piše "Slobodna Dalmacija", riječ je o konobaru koji je i inicirao napad na srpske vaterpoliste, ali njegovo ime, kao ni ime njegovog oca nije navedeno.

Povod za njegovo privođenje bila sumnja da je pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli u kafić. Njemu je oduzet mobilni telefon i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.

Jutros su privedene tri osobe koji se dovode u vezu s napadom, dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i dres koji je oteo od "Zvezdinog" vaterpoliste.

List dodaje da, ako su u napadu koristili samo ruke i noge, napadači mogu da izbjegnu krivični progon, ali ako se pokaže da su vaterpolisti napadnuti nekim oružjem ili oruđem, pošto postoji snimak gdje jedan od napadača ima teleskopsku palicu u ruci, postoji mogućnost prijave za krivično delo pokušaja nanošenja teške tjelesne povrede.

Ukoliko se bude išlo na krivično djelo protiv bilo kojih od njih, prijeti im opasnost kvalifikacije za zločin iz mržnje, što se uzima kao otežavajuća okolnost prilikom određivanja kazne, navodi "Slobodna Dalmacija".

Sve vijesti