Telefon, koji svi žele i kad će kod nas

Nije iPhone, nije Mate, a nije ni Galaxy. Najbrže rastući smartfon brend je potpuno nova zvijezda na tržištu.

Telefon, koji svi žele i kad će kod nas Foto: MONDO portal / Google

Google je od HTC kompanije iznajmio ili zakupio (kako god to ko želio da shvati) hardversku diviziju, zajedno sa nekoliko hiljada inženjera i nakon toga je nastao Google Pixel. Google Pixel ima tek tri generacije i već je najbrže rastući smartfon brend na planeti, iako je dostupan u jedva preko 10 zemalja širom svijeta.

Prema istraživanju Strategy Analytics kompanije Google Pixel je posebno jak u SAD, gdje je i najtraženiji. Google ovim telefonom cilja isključivo bogate korisnike, koji žele najnovije opcije, skupe aplikacije i još skuplju eSIM podršku, koja je u SAD pravi hit.

Google Pixel je vjerovatno najbolje optimizovan Android hardver, dobija nove zakrpe prvi i svakog mjeseca i najduže bude nadograđivan na nove Android operativne sisteme - makar dvije velike nadogradnje, koje su uvijek veliki znak pitanja kod svih drugih proizvođača.

Pročitajte i ovo: Najluđi “bag“ ikad, telefon izmišlja dodatni “notch“

Ipak, iako je Google Pixel najtraženiji trenutno, analitičari su ubijeđeni da i dalje nije ni blizu Apple iPhone uređajima, ni po jednom pitanju. Takođe, Google Pixel je u svakoj generaciji imao vrlo ozbiljnih problema, od kojih su neki bili čak hardverski, pa je Google bio primoran da korisnicima mijenja kupljene uređaje novim. Takođe, ograničena dostupnost Google Pixel uređaja pokazuje da Google još uvijek nije spreman da se globalno takmiči sa velikim brendovima.

Ipak, lijepo je vidjeti da korisnici pružaju šansu i igračima van velike trojke ili popularnog imena.

Kako se vama čini Google Pixel priča? Nedostaje li vam Nexus, koji je bio dostupan i kod nas, a iz kojeg je Pixel ponikao?

Izvor: Made by Google

Izvor: Made by Google

Izvor: Made by Google.

Sve vijesti