Opsadno stanje u BiH: Potera za mudžahedinom!

Autor:

Edin G. je trenutno najtraženija osoba u BiH, a potraga za njim proširena je na celu zemlju.

0
A- A A+
sarajevo bih Foto: Googlemaps/printscreen

Policija za njim traga već nekoliko dana zbog sumnje da je ubio Sauda Sultanića 4. februara u selu Podorašac kod Konjica, a sada ga traže i zbog jučerašnjeg ubistva policajca kod Tarčina zbog čega je u celoj BiH pokrenuta potera.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina G. (43) zbog sumnje da je ubio pripadnika Federalne uprave policije (FUP), izjavila je Srni portparol ovog tužilaštva Azra Bavčić

Ona je rekla da potraga za ubicom policajca intenzivno traje, a sve detaljno pretražuju i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i pripadnici FUP-a.

Policajac je ubijen juče u mestu Suhodol kod Tarčina, nedaleko od Hadžića.

Ubica je policajcu naneo povrede glave i ruke vatrenim oružjem. Policajac je iskrvario i preminuo, a telo je našao kolega koji je trebalo da preuzme smenu.

Prema saznanjima koja su objavili pojedini mediji u BiH, ubijeni pripadnik Federalne uprave policije (FUP) borio se sa ubicom, s obzirom na to da su na njegovom telu vidljive posekotine.

Još je navedeno da je nestao i policajčev pištolj.

Federalni mediji su javili sinoć da je policajac ubijen sa više hitaca, te da su na licu mesta pronađene čaure nepoznatog kalibra.

Ubistvo: Potraga za pripadnikom "El mudžahedina"

Policija traga za Edinom G. i zbog ubistva Sauda Sultanića 4. februara u selu Podorašac kod Konjica, u koga je ispalio više hitaca i izbo ga nožem.

Edin G. bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", a pre ovog počinio je još dva ubistva. On 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. život je oduzeo svojoj majci.

Uviđajem rukovodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Nakon što je u KPZ Zenica proveo gotovo 15 godina,  premešten je u zatvor u Bihaću, a sredinom 2017. godine je odslužio kaznu i izašao iz zatvora.

Direktor zatvora u Bihaću je pre njegovog puštanja na slobodu obavestio sve nadležne institucije da se radi o opasnoj osobi, koja će najverovatnije ponovo ubiti, ali nijedna od institucija nije reagovala na ova upozorenja.

Sve vijesti