Obišli kadete iz Makedonije koji su na obuci u Kolašinu

Autor:

Delegacije ministarstava odbrane Crne Gore i Makedonije, na čelu sa državnim sekretarima, Slobodanom Filipovićem i Draganom Nikolićem, obišle su danas u kadete Vojne akademije „General Mihailo Apostolski“ iz Skoplja

Obišli kadete iz Makedonije koji su na obuci u Kolašinu Foto: Ministarstvo odbrane

Oni u Kolašinu realizuju obuku u zimskim uslovima.

Filipović je tokom razgovora u kasarni „Đuro Drašković“ naglasio da ova posjeta pokazuje kvalitet saradnje i značaj dobrih odnosa Crne Gore i Makedonije.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, čestitao makedonskom kolegi postizanje istorijskog sporazuma sa Grčkom, kao i potpisivanje Protokola o pristupanju Republike Makedonije NATO.

Nikolić je rekao da očekuje da će dvije zemlje uskoro sarađivati za savezničkim stolom u okviru kolektivnog sistema bezbjednosti.

Državni sekretari su, kako je saopšteno, ukazali na značaj daljeg razvijanja dobrih odnosa Crne Gore i Makedonije, kroz međusobnu saradnju i podršku na svim nivoima.

„Oni su naglasili značaj povezivanja i saradnje kroz regionalne inicijative, koje su dobra platforma za jačanje međusobnog povjerenja i pronalaženje zajedničkih modaliteta za suočavanje sa aktuelnim bezbjednosnim izazovima“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Makedonski kadeti, njih 40, su od 3. do 14. februara na obuci u zimskim uslovima, koja se godinama realizuje u Kolašinu.

Sve vijesti