Apel za pomoć maloj Maši stigao odmah do prave adrese!

Poslednja akcija prikupljanja pomoći za liječenje male Baranke Maše imala neuobičajen tok i srećan epilog!

Apel za pomoć maloj Maši stigao odmah do prave adrese! Foto: MONDO

Jednoipogodišnjoj Maši Baošić sreća je okrenula leđa čim je stigla na ovaj svijet. Rođena je sa atrezijom jednjaka i odmah po rođenju uspješno operisana ali je po prebacivanju na neonatologiju izgubila kiseonik što je dovelo do velikog oštećenja mozga nakon čega joj je dijagnostikovana cerebralna paraliza.

Prije šest mjeseci zahvaljujući humanim ljudima putem fondacije “Budi human” prikupljena su sredstva za transplataciju matičnih ćelija na čuvenoj turskoj klinici Liv hospital. Nakon ove intervencije, Mašino zdrastveno stanje se znatno poboljšalo ali ona još uvijek nije bila samostalna u skladu sa svojom starošću.

Preporuke ljekara bile su da se nastavi sa tretmanom matičnim ćelijama da bi se njeno stanje dodatno unaprijedilo. U nedostatku sredstava da sami obezbijede ovu veoma skupu intervenciju na klinici u Istanbulu, Mašini roditelji ponovo su se obratili fondaciji Budi human ali u drugom navratu nije u kratkom vremenskom periodu bilo prikupljeno dovoljno sredstava da bi se platila nova intervencija.

U želji da ovoj veseloj i radoznaloj djevojčici primoranoj da se od rođenja bori za normalan život omoguće adekvatno liječenje, njena porodica potražila je pomoć i mimo fodnacije “Budi human”. Jedan od mnogobrojnih apela stigao je juče do prave adrese i to baš u rodnom gradu Mašine majke Maje Baošić.

Akciju je pokrenula porodica Tomić iz Bara a mjesto prikupljanja sredstava za pomoć maloj Maši bilo je Pet šop - Pet centa gdje je prikupljeno preko 200 eura.

Vijest o akciji preko njih je stigla i do fejsbuk stranice “Bar na dlanu” gdje je objavljena molba za pomoć Maši. Samo pola časa nakon toga na ovoj adresi objavljeno je da su nedostajuća sredstva (blizu 3,000 eura) prikupljena!Informacija o akciji prikupljanja sredstava za Mašino liječenje stigla je, ispostavilo se, odmah do prvog čovjeka KK Mornara Đorđija Pavićevića koji je, kao i mnogo puta ranije u sličnim situacijama, reagovao momentalno i nesebično.

Imali smo oko 5,000 eura prikupljenih od fondacije Budi human a nedostajuća sredstva uplatio je gospodin Đorđije Pavićević”, saopštila nam je Mašina majka Maja i potvrdila da je novi tretman matičnim ćelijama istog trenutka zakazan za iduću srijedu 13. februara.

U iščekivanju dobrih vijesti iz Istanbula sledeće nedjelje, ova priča iz Bara mogla bi da se zaključi i krilaticom italijanskog istoričara i pisca Čezara Kantua da je “dobročinstvo jedino blago koje se povećava dijeljenjem”.

braća Pavićević Foto: MONDO/Anto Baković

Pavićević otkupio 3,000 ulaznica za malog Luku!

Kupio 2,500 ulaznica kao pomoć za malu Selenu!

Trener Mornara kupio 250 karata za turnir u Čačku!

Sve vijesti