Pametni telefoni za 5 najboljih timova

Autor:

MTEL je i ove godine organizovao konkurs u izradi mobilnih aplikacija za Android™ ili iOS – m:tel app konkurs, kao kompanija koja ima odličnu saradnju sa obrazovnim institucijama.

Pametni telefoni za 5 najboljih timova Foto: Promo/m:tel

Na ovogodišnjem, drugom po redu, mtel app konkursu učestvovalo je 12 gimnazija i stručnih škola i, prema ocjeni interne komisije, najbolje su bile aplikacije:

  • AjNaTermin /Srednja Elektro-Tehnička škola „Vaso Aligrudić“  iz Podgorice
  • DjeeBus /Srednja Elektro-Tehnička škola „Vaso Aligrudić“  iz Podgorice
  • PreuzmiMe / Srednja Elektro-Tehnička škola „Vaso Aligrudić“  iz Podgorice
  • Lux / Gimnazija „Slobodan Škerović“ iz Podgorice
  • Traversico/ Gimnazija „Slobodan Škerović“ iz Podgorice

Pored vrijednih  nagrada za sve članove tima i njihove mentore,  pobjeda u ovoj fazi takmičenja omogućila im je i plasman u regionalno finale konkursa koje će pod nazivom „Regioalni app izazov“  biti održano u 19. februara u Podgorici. Naši takmičari će dobiti mogućnost da osvoje prvu nagradu - odlazak u Berlin na jednu od vodećih IT konferencija ili specijalnu nagradu za inovativnost.

“Možemo reći da m:tel app konkurs za izradu mobilnih aplikacija, prerasta u lijepu tradiciju, od kako smo se 2017. godine uključili u projekat kolega iz Telekoma Srbija. Projekat ima regionalni karakter, jer će u narednom ciklusu takmčenja naši učenici biti u prilici da se takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Srbije.” – saopštili su iz m:tel-a.

„Izuzetno smo ponosni na sve ove mlade ljude koji su pokazali veliku kreativnost i timski duh,   tokom nekoliko mjeseci rada na projektu. Mtel će nastaviti da podržava inovativne pojedince uz uvjerenje da je ulaganje u mlade talente od vitalnog značaj za društvo u cjelini. Naš cilj je da podstaknemo talentovane učenike da rade na sebi i da vjeruju u obrazovanje --   jer se znanje uvijek isplati“ rekla je prilikom uručenja telefona Nadežda Sredanović, vođa projekta iz m:tel-a.

Više informacija o kompaniji m:tel, korisnici mogu naći na Facebook stranici Mtel Imate prijatelje, web site-u www.mtel.me kao i pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.

Tagovi:
Sve vijesti