Pronađeno više od 18 kilograma skanka

Autor:

Crnogorski carinici i policajci otkrili su više od 18 kilograma skanka na graničnom prelazu Sukobin - Murićani i uhapsili državljanina Srbije M.Š. (54)

Pronađeno više od 18 kilograma skanka Foto: MONDO/Brankica Spasenić

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Carinske ispostave Sukobin danas su oko devet sati, u saradnji sa službenicima albanske granične policije, kontrolisali putničko motorno vozilo „Peugeot 307“, registarskih oznaka iz Srbije, kojim je upravljao M.Š. (54) iz Paraćina.

"Carinski i policijski službenici su u specijalno izrađenom bunkeru u spoljnjem ležištu rezervnog točka i u zadnjoj bankini vozila pronašli 22 PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 18,319 kilograma", kaže se u zajedničkom saopštenju uprava carina i policije.

Navodi se da su u skladu sa Protokolom o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, lice, vozilo i skank preuzeli policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

"Policijski službenici tog Odsjeka lišili su slobode M.Š. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu. Skank će biti upućen Forenzićkom centru radi vještačenja.

Sve vijesti