Šofranac opcija za štopera Budućnosti

Autor:

Plavi stegli obruč oko defanzivca, Đorđe Đurić je i dalje kandidat, ali vicešampion države bi radije domaćeg fudbalera

Šofranac opcija za štopera Budućnosti Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka riješila pitanje desnog beka (Periša Pešukić), napadača (Aleksandar Vujačić) i veziste (Miloš Raičković), a ubuduće će tragati za ofanzivcem i defanzivcem.


Ofanzivci bi mogli da budu Miloš Stojiljković i Žeroen Lumu koji su na probi, dok je opcija za štopera Aleksandar Šofranac. Sve su prilike da je Miloš Bakrač daleko od plavog dresa, da je Đorđe Đurić ostao u igri, ali bi vicešampion države radije igrača sa prostora Crne Gore, pa je tako u evidenciju dospio momak koji je za A selekciju Crne Gore odigrao četiri utakmice.


Dvadesetosmogodišnji Šofranac je trenutno igrač Sarajeva, ali je jesenas uglavnom bio van kombinacije za sastav (odigrao samo pet utakmica), vjerovatno će napustiti Koševo, pa Budućnost to želi da iskoristi. Šofranac je u karijeri igrao za OFK Titograd (tada Mladost), Javor, Sutjesku, Rijeku i Serkl Briž, bio je mladi reprezentativac naše zemlje, a ponavljamo upisao je četiri nastupa u dresu “hrabrih sokola”. Raičković koji je došao da osvježi vezni red se povrijedio na prijateljskoj
utakmici protiv Arsenala, odsustvovaće sa terena minimum mjesec i po dana, ali “plavi” neće tražiti zamjenu, već će čekati visokog vezistu da se oporavi.


Da podsjetimo - Budućnost su do sada napustili Vladan Adžić, Milan Đurišić, Balša Boričić, Miljan Vlaisavljević, Dominik Korea i Balša Sekulić.

Sve vijesti