Perović iz Srbije donio bombu za ubistvo Roganovića?

Autor:

Stefan Perović iz Novog Sada donio bombu namijenjenu za ubistvo Roganovića.

0
A- A A+
hapšenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Jedan od 19 okrivljenih za članstvo u kriminalnoj organizaciji na čelu sa Rankom Radulovićem, Erogenom Brajovićem i Igorom Vukotićem, optuženi Stefan Perović učestvovao je u pokušaju likvidacije Duška Roganovića na način što je povezao jedno lice iz “škaljarskog” klana sa poznanikom iz Novog Sada koji pravi eksplozivne naprave, pišu Dnevne novine.

Perović je, kako pišu Dnevne novine, tu bombu donio u Crnu Goru i na crnogorskom primorju je predao nekom od “škaljaraca” koštala je oko 20.000 eura, bila je težne oko pola kilograma i aktivirana je na daljinski.

To je u svom iskazu pred sudijom za istrage Višeg suda u Podgorici kazao svjedok saradnik u ovoj krivično-pravnoj stvari, pod kodnim imenom Jadranko Jonski, ističući da mu je okrivljeni Perović navedeno u dva navrata ispričao.

Duško Roganović teško je povrijeđen u eksploziji 25. aprila 2017. u Herceg Novom, kada je daljinskim upravljačem aktivirana eksplozija koje je bila postavljena ispod njegovog vozila “golf 5” dok je bio na magistralnom putu u blizini glavne autobuske stanice u Herceg Novom.

Svjedok saradnik do detalja pričao o planu ubistva

Roganović u kritičnom stanju, ostao bez obje noge

Sve vijesti