Ugašen jedan od najboljih i najstarijih YouTube kanala

Autor:

Nakon što je kanal prodat “Fullscreen Media“ kompaniji sav njegov sadržaj je izbrisan.

Ugašen jedan od najboljih i najstarijih YouTube kanala Foto: MONDO portal

Skoro 13 miliona pretplatnika jednog od najstarijih i najpopularnijih kanala, Machinima, ostalo je bez svog omiljenog sadržaja, jer je, kako smo u podnaslovu i naveli - izbrisan nakon prisajedinjenja tog kanala medijskoj kompaniji, koja ga je kupila.

Ovaj YouTube kanal je zadržao samo mali broj video klipova, napravljenih u produkciji kanala, dok je sadržaj nezavisnih kreatora, koji je bio podeljen u kategorije, a po čemu je ovaj kanal bio prepoznatljiv i što je bio razlog njegove velike popularnosti, je izbrisan, skriven ili stavljen na “privatno“. Kanal je stalno zapošljavao veliki broj ljudi, od kojih će najveći dobiti otkaz, dok će deo zaposlenih biti prebačeno u WarnerMedia kompaniju, ali se tačan broj ne otkriva.

Prema izjavi matične kompanije, koja je kupila ovaj kanal, kroz saradnju sa zaposlenima kanala biće napravljene mnoge nove stvari, koje će biti predstavljene u narednih nekoliko meseci, ali na drugim kanalima. Portal The Verge kontaktirao je sa autorima sadržaja, koji su distribuirani preko ovog kanala, koji su listom nezadovoljni, jer nemaju konkretne informacije o tome šta se događa, ali je očigledno da se kanal gasi.

Machinima kanal postoji od 2000. godine, a od 2006. omogućavao je rad kakav je praktikovao praktično do gašenja.


Sve vijesti