Roditelji beba ogorčeni odlukom Vrhovnog suda

Autor:

Roditelj beba zaraženih u bjelopoljskoj bolnici u novembru 2014. godine saopštili su da su ogorčeni odlukom Vrhovnog suda, kojom su ukinute presude Višeg suda u Bijelom Polju i Aplacionog suda u predmetu protiv četvoro ljekara te bolnice

0
A- A A+
beba, stopala, dečija stopala, stopalo u ruci Foto: Guliver/Getty/Handemandaci

  Prvostepenom predusom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni su na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević dobili šest mjeseci kućnog pritvora.

Aplacioni sud je u februaru prošle godine tu presudu preinačio i sve optužene osudio na po godinu zatvora.

Ljekari su optuženi da nijesu postupali po propisima kojima se određuju mjere za suzbijanje i sprječavanje opasne zarazne bolesti.

Slaviša Knežević, otac jedne od pet beba koja je preminula od infekcije u bjelopljskoj bolnici, kazao je da je zatečen odlukom Vrhovnog suda o poništenju odluka Višeg i Apelacionog, pišu Vijesti.

“Ne mogu da vjerujem šta sam čuo. Sačekaćemo da vidimo zašto je odluka takva i koji su razlozi, a onda ćemo izaći sa izjavama”, rekao je Knežević.

Eldin Salemović rekao je da je ogorčen činjenicom da se ni poslije četiri godine nije mrdnulo sa početka procesa.


“Smatram da je odluka o poništenju politička. Nijesmo bili zadovoljni ni ovom, a sada se pribojavamo oslobađajuće presude”, kazao je Salemović.

Kako je dodao, čekaju da vide šta piše u odluci, nakon čega će odlučiti koje korake će dalje preduzeti.

“Sada nam je jasno da nijesu otišli na izdražavanje kazni jer se ovakva odluka očekivala. To znači da nijedan pošteni građanin od Vrhovnog suda ne može očekivati ništa pozitivno, imajući u vidu kadrove. U ovom slučaju i da je još beba stradalo isto bi se ovo desilo”, rekao je Salemović.

Bjelopoljski ljekari osuđeni na po godinu zatvora

Tagovi:
Sve vijesti