Kamera sa telefonom: Leica i Huawei opet top

Stigao je dugo očekivan test DxO Mark tima za Mate 20 Pro model. Imamo novog vođu među kamera-telefonima.

Kamera sa telefonom: Leica i Huawei opet top Foto: MONDO portal / Marko Čavić

Leica i Huawei su još jednom dokazali svoje partnerstvo. Huawei Mate 20 Pro je opet najbolji. Kažemo opet, jer je Huawei P20 Pro od marta prošle godine bio na poziciji jedan, a sad je broj dva, odmah do najboljeg. Ovim je Huawei nastavio dominaciju na polju kamera tehnologije u okviru mobilnih telefona.

Za razliku od Huawei P20 Pro, Mate 20 Pro dolazi sa novom kamerom, koja umjesto monohromatskog senzora ima ultra široki senzor u boji. Osim toga, sistem kamere je promijenjen, oblikovan u latinično “L“ slovo i sa unaprijeđenim AI opcijama, koje manje fizički izoštravaju fotografije, a omogućavaju više detalja koristeći se najviše potencijalom optike, a manje softvera.

Uglavnom, Huawei je još jednom svim konkurentima pokazao da nema šale, kad su kamere u pitanju i sa 109 bodova modela Mate 20 Pro je preuzeo čelno mjesto na DxO Mark lestvici najboljih telefona sa kamerom. Huawei Mate 20 Pro je osvojio 114 bodova za foto mod i 97 bodova za video mod, što je za po bod više i manje, nego Huawei P20 Pro prije skoro godinu dana.

Huawei Mate 20 Pro prednosti:

- Odlična kontrola šuma, čak i u noćnim uslovima
- Dobra ekspozicija i dinamički opseg
- Precizan balans bijelog i reprodukcija boja
- Brz autofokus i precizan u svim uslovima
- Dobar zum.

Huawei Mate 20 Pro mane:

- Neprirodna reprodukcija finih detalja u nekim uslovima
- Gubitak finih detalja na licima u boke modu
- Blic umije da omete autofokus.

Zaključak nakon testiranja DxO Mark ekipe

Huawei Mate 20 Pro je super telefon u svakom smislu, što je posebno tačno kad je u pitanju kamera. Trostruka kamera pravi odlične fotografije i snima sjajan video u svim scenarijima korišćenja, pozicionirajući se tik uz Huawei P20 Pro i nadvisujući modele kakvi su iPhone XS Max, Galaxy Note 9 i HTC U12+. Sve u svemu, Huawei Mate 20 Pro je za svaku preporuku - i onima, koji žele dobar fotoaparat i onima, koji žele da snimaju video.

Tagovi:
Sve vijesti